Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valakinek elmúlt már súlyos...

Valakinek elmúlt már súlyos AKNE problémája?

Figyelt kérdés

Már régóta pattanásos vagyok. Most eléggé kijöttek (a homlokomat kivéve az egész arcomon).

Kérlek írjatok,ha valakinek már kilábalt hasonló helyzetből!

Tapasztalatokra, módszerekre lennék kíváncsi.

Már kezdek nagyon megijedni,hogy sosem múlik el és ilyen csúnya marad a bőröm örökre.

Előre is köszönöm!

2013. ápr. 16. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a normálistól súlyosabb (arra értem, hogy fiatal korban mindenki pattanásos valamennyire) , akkor érdemes elmenni bőrgyógyászhoz.
2013. ápr. 16. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
első és legfontosabb, hogy te ne nyomkodd ki őket, mert heges naradhat utána az arcod. inkább keress fel egy jó kozmetikust. (ha indokolt). pattanás több okból is kialakulhat: havi vérzés miatt, lyukas fog, ami gyulladásban van, nem megfelelő táplálkozás vagy csak egyszerűen a tinédzserkor velejárója. ha nagyon rossznak látod a helyzetet, akkor keress fel egy bőrgyógyászt, ő tud felírni gyógyszert is (roacutan), bár ennek szedése most nem ajánlott, mivel süt a nap és a bőrnek így nem tenne jót). kenheted aloe vera-s termékekkel, mivel ezek jó gyulladáscsökkentőek
2013. ápr. 16. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:
én a helyedben először valami természetessel próbálnám kikezelni, nem roaccutannal. pl életmódváltás, sport, 2.5liter víz naponta, semmi cukor, vagy fűszeres kaja, ilcsi kozmetikumok nagyon jók
2013. ápr. 16. 22:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem múlnak, semmi kenőccsel sem életvitel váltással, akkor bőrgyógyász. Kozmetikust nem ajánlom, mert ha kinyomkodja a bőrödet, hegek megmaradnak. Nekem anno 3 évig volt aknes az arcom. Elkezdtem sportolni, kondizni ( noha ez máig is megmaradt) futottam, egészségesen ettem de semmi. Bőrgyógyász segített. Felírt először egy ecsetelőt, amit 3 hónapig használtam de sz@rt sem ért. Utána váltottunk gyógyszerre, aminek elég erős hatása van szóval tényleg csak végső esetben szabad használni. Nagyon hámlottam tőle, a kézfejem az egész arcom, a szám, az ajkaim. Kezdtek halványodni a pattanások, majd kb 3/4 év, 1 év után végleg eltünt mind. Abbahagytam a gyógyszerek szedését és tükör sima volt az arcom, hibák nélkül. Egy két heg persze megmaradt de nem láthatóak.
2013. ápr. 16. 23:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem semmivel nem múltak el, csak amikor felírt rá bőrgyógyász egy gyógyszert. Mindenki ijesztgetett hogy jajj gyógyszer az rossz mindenem felborul stb, de igazából semmi bajom nem lett tőle, sőt. Aknenormot írt fel, eleinte száraz volt a bőröm nagyon, és nem is javult sokat a helyzet, de utána 3 hónap alatt teljesen babaarcom lett. Miután abbahagytam sem estem vissza. *kopkop*
2013. ápr. 17. 10:04
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat!

Megfogadom a tanácsokat!:)

2013. ápr. 17. 20:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia átérzem a helyzeted nekem is nagyon csúnya a bőröm, de csak az arcomon. Ráadásul én már bőven nem vagyok a tini korban így 30 évesen. Borzasztó érzés... Eddig akneroxid krémmel próbálkoztam az eddig jó is volt, de mivel ugyanúgy jönnek ki ezért szerintem gyógyszert kéne már rá szednem. Tudnátok bőrgyógyászt ajánlani Pest környékén esetleg?

Ilyenkor megnézik a hormonokat is? Köszönöm.

2013. ápr. 26. 12:22
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál. Én is gondolkodom a gyógyszeren. Elméletileg minden hónapban vérvétel van,szóval néznek mindent. De nagyon súlyos mellékhatások vannak...

(magzatkárosító..)

2013. ápr. 27. 18:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Sziaa. Nekem is nagyon aknes volt az arcom . Volt egy 2-3 centi nagy is a szemem alatt elmentem a borgyogyaszhoz és adott rá roaccutan-t ami teljesen eltüntette(!) a nagy aknem és szép lett tőle az arcom . Igen vannak mellékhatásai is pl nkm nagyon repedezett a szám de én nem bántam meg . Menj el borgyogyaszhoz lehet hogy neked nem is kell ilyen erős gyogyszer. :)
2013. ápr. 27. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!