Ha több terméket használok az arcomra, kárt tesz benne?
Ez szerintem túl sok egy napra. Az ExfoBrusher nagyon szárít (nekem is volt), a VerMix is kifejezetten arra van, a Nivea is mélytisztító, ez is gondolom szárít. Ez nagyon nem tesz jót. Nekem is pattanásos a bőröm, szerencsére nem folyamatosan, csak néha jönnek elő, akkor viszont nagyon.
A VerMixet most hagyjuk, azt úgyis csak a kritikus területre kell használni.
Reggel nem kifejezetten koszos a bőr, így akkor nem kell ilyen erős tisztítókat használni. Elég egy tonikkal áttörölni az arcod, vagy valami nem szárító, krémes arclemosóval a felesleges zsírt lemosni. Valamennyi olajra szüksége van a bőrnek, vízre is. Ha nagyon kiszárítod, akkor hámlani fog, könnyebben sérül és ráncosodik. Estére jöhet a Garnier vagy a Nivea, hiszen akkor sok szennyeződés van az arcon. Mellettük viszont használhatnál valami arckrémet is, ha nem is az egész arcodra, legalább a pattanásos területek kivételével a többi részre. Ez azért is fontos, mert ha nagyon kiszárad az arc a tisztításnál, akkor utána még intenzívebben fog olajat termelni, hogy kompenzálja a szárazságot. Ha meg zsíros lesz, akkor még több lesz a pattanás. Vannak kifejezetten kombinált vagy zsíros bőrre való krémek (igaz nem írtad milyen a bőrtípusod, de ha ilyen szárító termékeket vettetek, akkor gyanítom, hogy zsíros vagy kombinált lehet), pl. a L'Oreal Triple Active Fresh krémből, ez nagyon jó, én ezt használom. Nem ránctalanító vagy ilyesmi, nincs korhoz kötve a használata, de jól hidratál és nem okoz pattanásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!