Mit csináljak az arcommal? (pattanások)
Már elég régóta küzdök a pattanások ellen kisebb nagyobb sikerrel.Jelenleg vannak gyulladt pattanásaim és pirosas hegek,foltok is.
Csalánteát iszok már kb. 1 hónapja (napi 3 csésze).
Az arcomat teafa szappannal lemosom,mielőtt bekenném krémmel.(napi 2-szer)
A napokban elkezdtem egy arcpakolást alkalmazni.(élesztő+méz)
Ráadásul a szappan és a krémem is szárít(Differin),így az arcszínem már pirosas.:(
Kérlek segítsetek,ha esetleg tudtok valamilyen bevált módszer a probléma kezelésére.
Köszönöm:)
Korod? Zsíros a bőröd vagy száraz?
Eddig csak rosszat tettél a bőröddel. A szappannal csak rontasz a helyzeten attól függetlenül, hogy utána krémezed. Bármilyen szappant használsz, mindegyik szárítja a bőröd, ami miatt fokozódik a faggyútermelés, és a pattanások száma is. Ha gyulladtak a pattanásaid szappan helyett inkább kamillateával töröld át az arcod naponta akár többször is, ez sokat segít a gyulladások csökkentésében, a szárító krémet pedig alapból felejtsd el.
És először kozmetikushoz menj, ne bőrgyógyászhoz.
Szia.
1. A csalántea jó de nem ilyen mennyiségben mivel csökkenti a faggyútermelést is ezért is lehet száraz a bőröd,és igazából nem fog hatni ha nem iszod meg a megfelelő mennyiségű folyadékot,pattanások rengeteg embernél azért vannak,mert bár minden kencét és bőrgyógyász által felírt löttyöt rendesen használnak,nem tud méregteleníteni rendesen a szervezetük,így a gyulladás nem szűnik meg!Nem mindegy hogy teát vagy kólát vagy vizet iszol meg mert a cukros löttyök nem számítanak bele a víz által végbemenő méregtelenítésbe.Ihatsz természetesen bármit,de kezdetnek ajánlom hogy egyéb innivalókon kívül 1L vizet iktass be a napodba,de 1,5 még jobb lenne.Meg fogsz lepődni de pár óra múlva szebben fog kinézni a bőröd.
2.A szappan jó mert tényleg le viszi a szennyeződéseket az arcról,igazából az utána lévő krémmel való hidratálás lenne a legfontosabb,mivel ah száraz és húzódik a bőr az megint csak pattanásokat fog eredményezni,szóval ha azon múlik vegyél inkább egy minőségi nappali krémet és tisztítás után mindenképpen kend be az arcod!
3 szeintem rengeteg,túl sok fajta kzelést alkalmazol már a bőrödre.néha a kevesebb több,ha valamit kipróbálsz és 1hét múlva nem mutat javulást akkor váltani kell másra.érdemes mindig 1fajat újat próbálni hogy meglásd hogy ez volt az ami nem jó.
4.Rengeteget tud segíteni a pattanásos bőrön ha az arcodat csak egy arra használt törölközőbe törlöd meg,és a heti min.3-szori párnahuzat cseréje:)
5.Ha nem bírsz magaddal és kinyomod a gennyes duzzanatokat akkor legalább úgy tedd hogy a lehető legkevésbé fertőzd tovább a bőröd.Érdemes gyógyszertári tűvel kiszúrni a tetejét,ezt egyáltalán nem érzed és nem nyomni a kezeddel mert nem csak a bőr felett baktériumok terjednek tovább hanem a nyomás hatására a bőr alatt amivel megint ott vagy ahol kiindultál.A váladékot ami kijött belőle egy fültisztító segítségével szedd le....
Nekem 12 évig voltak pattanásaim,ezeket én tapasztaltam ki...24éves vagyok én már a hegeimet javítom nagy sikerrel,de az mér egy más téma:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!