Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak az arcommal?...

Mit csináljak az arcommal? (pattanások)

Figyelt kérdés

Már elég régóta küzdök a pattanások ellen kisebb nagyobb sikerrel.Jelenleg vannak gyulladt pattanásaim és pirosas hegek,foltok is.

Csalánteát iszok már kb. 1 hónapja (napi 3 csésze).

Az arcomat teafa szappannal lemosom,mielőtt bekenném krémmel.(napi 2-szer)

A napokban elkezdtem egy arcpakolást alkalmazni.(élesztő+méz)

Ráadásul a szappan és a krémem is szárít(Differin),így az arcszínem már pirosas.:(

Kérlek segítsetek,ha esetleg tudtok valamilyen bevált módszer a probléma kezelésére.

Köszönöm:)

2013. ápr. 9. 18:42
 1/5 anonim válasza:
egy kis ideig amíg megnyugszik a bőröd addig ne kenegesd ilyen sűrűn
2013. ápr. 9. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Menj el bőrgyógyászhoz, ő majd ír fel neked valamit az arcodra, mert ezt belülről kell rendbe hozni, ha nagyon sok van. Nekem is csúnya volt régen az arcom, kenegettem én mindennel, semmi nem használt neki, aztán írtak fel gyógyszert és szép lassan elmúltak és azóta ki se jöttek! Egy próbát megér... :)
2013. ápr. 12. 00:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Korod? Zsíros a bőröd vagy száraz?

Eddig csak rosszat tettél a bőröddel. A szappannal csak rontasz a helyzeten attól függetlenül, hogy utána krémezed. Bármilyen szappant használsz, mindegyik szárítja a bőröd, ami miatt fokozódik a faggyútermelés, és a pattanások száma is. Ha gyulladtak a pattanásaid szappan helyett inkább kamillateával töröld át az arcod naponta akár többször is, ez sokat segít a gyulladások csökkentésében, a szárító krémet pedig alapból felejtsd el.

És először kozmetikushoz menj, ne bőrgyógyászhoz.

2013. ápr. 12. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia.

1. A csalántea jó de nem ilyen mennyiségben mivel csökkenti a faggyútermelést is ezért is lehet száraz a bőröd,és igazából nem fog hatni ha nem iszod meg a megfelelő mennyiségű folyadékot,pattanások rengeteg embernél azért vannak,mert bár minden kencét és bőrgyógyász által felírt löttyöt rendesen használnak,nem tud méregteleníteni rendesen a szervezetük,így a gyulladás nem szűnik meg!Nem mindegy hogy teát vagy kólát vagy vizet iszol meg mert a cukros löttyök nem számítanak bele a víz által végbemenő méregtelenítésbe.Ihatsz természetesen bármit,de kezdetnek ajánlom hogy egyéb innivalókon kívül 1L vizet iktass be a napodba,de 1,5 még jobb lenne.Meg fogsz lepődni de pár óra múlva szebben fog kinézni a bőröd.

2.A szappan jó mert tényleg le viszi a szennyeződéseket az arcról,igazából az utána lévő krémmel való hidratálás lenne a legfontosabb,mivel ah száraz és húzódik a bőr az megint csak pattanásokat fog eredményezni,szóval ha azon múlik vegyél inkább egy minőségi nappali krémet és tisztítás után mindenképpen kend be az arcod!

3 szeintem rengeteg,túl sok fajta kzelést alkalmazol már a bőrödre.néha a kevesebb több,ha valamit kipróbálsz és 1hét múlva nem mutat javulást akkor váltani kell másra.érdemes mindig 1fajat újat próbálni hogy meglásd hogy ez volt az ami nem jó.

4.Rengeteget tud segíteni a pattanásos bőrön ha az arcodat csak egy arra használt törölközőbe törlöd meg,és a heti min.3-szori párnahuzat cseréje:)

5.Ha nem bírsz magaddal és kinyomod a gennyes duzzanatokat akkor legalább úgy tedd hogy a lehető legkevésbé fertőzd tovább a bőröd.Érdemes gyógyszertári tűvel kiszúrni a tetejét,ezt egyáltalán nem érzed és nem nyomni a kezeddel mert nem csak a bőr felett baktériumok terjednek tovább hanem a nyomás hatására a bőr alatt amivel megint ott vagy ahol kiindultál.A váladékot ami kijött belőle egy fültisztító segítségével szedd le....

Nekem 12 évig voltak pattanásaim,ezeket én tapasztaltam ki...24éves vagyok én már a hegeimet javítom nagy sikerrel,de az mér egy más téma:)

2013. ápr. 12. 11:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat.Sokat segítettetek!:)
2013. ápr. 17. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!