Egy rendszeresen gyantázott szőrzet ritkul?
Én vagyok aki a tudományos dologgal jött.
Ennyi erőből elég lenne párszor leborotválnia a fejét mindnekinek kopaszra a dús erős frizuráért, nem? Érzed remélem te is, hogy ez így sántít.
Nincs iylen, hogy borotválod a szőrt és majd erősebb nő vissza, a szőr miylenségét a genetika határozza meg, azon te ha meggebedsz sem tudsz változtatni maximum végleges szőrtelenítés meg persze ami gyökerestül tépi ki a szőrt az gyengíti és ritkítja. De a borotva sem erősíti.
Nem a szögtől látod erősebbnek ami visszanő hanem egyrészt azért, mert a tetejét vágja le az éles penge, így a szőr ami visszanő nem tompa, a teteje élesen van levágva. Ha egy hajat pl 5 évig növeszt valaki vágatás nélkül a vége elkopik és megritkul, de ha rendszeresen van vágva dúsnak és tömöttnek hat mert nincs elvékonyodva a vége. Ugyanígy ha a szőrt gyantázod nem a levágott tetejű nő vissza hanem az aminek a vége tompa és folyamatosan kivékonyodó. Borotválásnál pont ellenkezőleg. A másik dolog hogy az ember pubertáskorban kezd szőrösödni, illetve szőrteleníteni, 13 éves korban már szőrtelenítenek a lányok ha nem előbb. De akkorra még nem alakult ki a végleges erősségű szőr így azt hiheti az ember a szőrtelenítés erősítette, pedig valójában csak a genetikailag kódolt szőrállománya alakult ki ami nem feltétlen 2 hónap. Illetve bizonyos hormonok alakítják még a szőr mennyiségét, tehát ez ettől függ és nem attól hogy te hogyan borotválod - kivéve a kitépős módszerek amik nyilván genetikától függetlenül ritkítják.
Remélem kielégítő lett a válaszom.
'megerősödnek a szállak' hova szállnak?:D aki ezt így írja inkább ne bizonygasson semmit.
Mindenkinek a szíve joga hogy hogyan szőrtelenít. Valóban jobb a gyantázás szerintem is, én is azt preferálom, mert az ritkítja a szőrt ez igaz, de attól még hülyeségeket ne beszéljünk kérem, hogy a borotválás meg erősíti. Akinek kiskorában mindig rövid haja volt és nagyobb korában szép dús neki, az azért van, mert neki bizony genetikailag szép dús haj adatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!