Hajfestés otthon, de mivel és hogyan?
Kérlek adjatok tanácsot, annyi féle festék van a legkülönbözőbb árfekvésben, hogy fogalmam sincs, melyikkel érdemes próbálkozni.
A nagyon drágák tényleg annyival jobbak?
ÉS egyáltalán mire figyeljek oda, pl nekem sötét színű hajam van, akkor a dobozon megadott színeredmények tényleg azt mutatják amilyen lesz a hajam? Vagy számíthatok rá, hogy mittomén mindenféleképpen sötétebb lesz mint ami a dobozon van? ( most csak találgattam, remélem értitek a gondomat)
Na szóval mint láthatjátok, totál kezdő vagyok és szükségem lenne némi instrukcióra a tapasztaltabbaktól :)
előre is köszi
A festék választás fontos, de attól hogy drágább még nem jobb egy festék. Először is fontos hogy sose vegyél drogériás dobozos festéket, egyszerűen ezek nem jól, se a Palette, se a Syoss, se semmi más agyonreklámozott márka. Festéket fodrászkellékesben vegyél, mert ott jobb áron tudsz venni professzionális termékeket és a hajadnak megfelelő oxit hozzá. Az eladó pedig tud segíteni a választásban, mert ért hozzá.
Pl egy sötétbarna hajat hiába festesz be világosbarnával, semmi változás nem lesz, mert a világosbarnában semmi nincs ami világosítaná a hajat. Ehhez először le kell szívatni a színt és utána festeni.
a syoss, a palette jók, csak nem mindenkinek. nem kell itt fodrászkellékeshez rohanni, a drogériás festék is abszolút jó. magadnak ne kísérletezgess leszívatással, az bízd profira. 5 éve festem a hajam, és mégis megyek jövőhéten fodrásszal festetni, mert leszívatni nem szabad otthon, se szar fodrásszal.
a festék a hajadon mindig sötétebb lesz, ezt jelzik is amúgy a dobozon. mindig kicsit világosabb színt vegyél, int amennyit jelez és szeretnél, különben csúnyán ráfázol. a hatóidőt tartsd be nagyon, mert lettem én már fekete véletlenül :) és nem árt egy anyuka/barátnő, aki segít neked, mert különben foltosan kened fel. mindenképp balzsamozz utána, különben szálkásodik a hajad.
Magadnak inkább ne,anyukád vagy barátnőd fél óra alatt befesti,ne kend össze még a hátad közepét is.
Persze próbálkozhatsz,de mindened olyan lesz (én magamnak csinálom,vastag cellux a fülcimpára és nyakra,onnan kegyetlenség leszedni)
Syoss jó,garnier és a többi is,kb ezres kategória.
Többet én nem adok érte.
Gagyikat ilyen 4-500-ért nem érdemes.
Én is mindenképp azt támogatom, hogy ne drogáriában vegyél festéket. Egy fodrászkellékesbe ha betérsz, megmondod hogy te milyenre gondoltál, az eladónak azt is megmondhatod miylen árkategória a neked megfelelő, az eladó szépen lerak elég színskálákat tincsekkel, sokkal profibb és jobb a választás, figyelnek rád. És igen, nem mindegy, hogy milyen oxit használsz. A szűzhajat ami még nem volt festve nem kell feltétlen leszivatni ahhoz, hogy világosabb legyen. A festetlen hajat az erős oxival használt festék is szépen tudja világosítani, persze nem hamvasszőkére, de nem kell mindjárt leszőkíteni a hajadat ha pl természetes középbarnából sötétszőkét szeretnél. Ha bemész a fodrászkellékeshez, ő mindent meg fog mondani neked, mit hogyan, minden kérdésedre válaszol, úgyhogy én is mindenképp ezt javaslom. Az árkategória nagyon vegyes, 500 ftos festéktől 4ezresig vannak kb. Egy festékben több van mint a drogériásban általában. Nekem a derékig érő dús hajamra 2 doboz kell a fodrászkellékesből. 60 ml talán egy tubus ezt általában 1.5ös arányban kell az oxival keverni, tehát 90 ml oxi jön hozzá ami 150 ml anyagot ad.
A fodrászkellékesben az 500 ftos olcsó festék sem feltétlen szar. A kallos argánolajas festék ilyen áron mozog és teljesen rendben van. De persze egy alfaparf 1700 ft körül már professzionálisabb. De az 500 ftos kallos is profibb, mint egy kis drogériás garnier vagy syoss, ilyeneket a fodrászkellékesben nem is forgalmaznak.
Általában érdemesebb világosabb festéket venni eggyel annál, amilyenre vágsz, hogy véletlenül se legyen sötétebb, de tapasztalatból mondom hogy például az alfaparf tényleg olyan lesz mnit a tincsmintán, ha mindent jól csinálsz, a megfelelő oxival. De ha a fodrászkellékesnek megmondod hogy te miylet akarsz és hogy ne legyen sötétebb véletlenül se, ő akkor olyat fog adni hogy az jó legyen.
Mindenekelőtt viszont azt mondom neked, ha soha életben nem volt festve a hajad, bizony elsőre menj igenis fodrászhoz, és másra se bízd. A festésnek van egy technikája, a felvitelnek is. Én öt évnyi fodrász általi festés után engedtem meg azt magamnak hogy itthon fessem magamnak. A helyedben elsőre nem csinálnám magamnak.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mind nagyon hasznos volt számomra :)
Szerencsére az eredeti hajszínem is viszonylag szép szerintem, gesztenyebarna, enyhén vöröses a fénye (nyáron amikor megszívja a nap jobban látszik, de alapból is valamelyest), csak elkezdtem őszülni ami egyre jobban zavar... :S
talán épp ezért nem is gondoltam nagyon éles váltásra a szín tekintetében, valami az eredetihez hasonlítót szeretnék, lehetőleg valami természetesnek hatót :)
asszem fel kellene hajtanom valami fodrászkellékes boltot, és ott is meghallgatni mit tanácsol az eladó... ha egy mód van rá, kihagynám a fodrászatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!