Mit csináljak a hajammal?
Sziasztok!
A hajam vékony és ritkán töredezik.Életemben eddig 2-3-szor volt kivasalva a hajam. 3-4 nap után zsírosodik. Mindig bevan lófarokba rakva a hajam mivel nem szeretem kiengedni.Göndör és vállig érő ezért nem szeretem kiengedve. A lófaroktól viszont eléggé hullik a hajam és néha fáj is a fejbőröm. Vasalva tűröm csak el ha kivan engedve, de az kárt tesz a hajnak. Tudtok segíteni hogy hogyan hordjam a hajamat, milyen balzsamot vagy ilyesmit használjak hajhullásra,zsírosodásra. Előre is köszönöm segítséget!!
Szerintem menj el fodrászhoz és vágass valami jó kis frizurát, ami illik az arcformádhoz és tetszik, azt kiengedve is tudnád hordani. Ráadásul a töredezett részektől is megszabadulni, ami szintén fontos dolog.
Egyébként a természetes göndör hajnál nincs is jobb, csak meg kell tanulni ápolni és kezelni.
A lófarkat felejtsd el, mert nagyon töri a hajat, főleg, ha szorosra fogod. Persze néha-néha belefér, de ne legyen rendszeres. Ha mindenképpen fel akarod fogni a hajad, válassz inkább különböző csatokat. Ezek nem törik úgy a hajat, divatosak és remek kiegészítő is lehet!
Nekem amikor nagyon zsírosodott a hajam, csak a naturland kénes sampon vált be. Szinte már naponta mostam volna hajat, mert ha este megmostam, már másnap este zsírosodott. Persze a szüleim nem engedték, amiért akkor nagyon dühös voltam, de ma már tudom, hogy igazuk volt. Kipróbáltam a kénes sampont és 3 hét alatt rendbe hozta a hajamat, már elég volt 4-5 naponta hajat mosni. Mellesleg a heti 2 hajmosás az egészséges, tehát ha 3-4 nap után zsíros a hajad, az nem olyan gázos. :)
Én a balzsamokat nem annyira szeretem, valószínűleg azért, mert nem találtam még meg a tökéleteset. Viszont a kallos placentás és lattés pakolás nagyon bevált, valamelyik mindig van itthon. Mivel ez bevált, mindig ezt használom. Ha sietek és nincs időm, akkor csak pár percig hagyom a hajamon, így balzsamként funkcionál, ha van időm - mint most is - tovább hagyom a hajamon, így jobban ápol, ilyenkor pakolásként funkcionál. :D
Egyébként pedig használj göndör hajra való hajhabot, attól szép tartása lesz a hajadnak. És légy büszke a göndör hajadra, hord kiengedve is, hidd el, nagyon szép a természetes göndör haj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!