Hogy írassam fel a gyógyszert, vagy honnan szerezzek?
Felírhatja akármelyik bőrgyógyász, persze, sőt akár a háziorvos is.
Neten viszont ne vegyél senkitől tablettát, ki tudja mi van benne, attól hogy a csomagolásra rá van írva hogy isotretinoin-ratiopharm, attól még nem biztos hogy azt tartalmazza.
Hát ez orvosfüggő igazából. Nekem pl a háziorvosom felír akármilyen gyógyszert ha viszem róla az ambuláns lapot/leletet/vizsgálati eredményt arról hogy előtte már egy szakorvos felírta nekem az adott szert.
De persze nem mindegyik doki ilyen, mindenesetre bőrgyógyász tuti fel fogja neked írni, akár magánpraxissal rendelkezik, akár SZTK alapon működik.
Emlékeim szerint felírhatja háziorvos, csak akkor nem támogatott áron kapod. A kérdésedből pedig gondolom, hogy elég smucig vagy, hogy ez zavarjon (nem sértésként mondom, bocsi). :D
Szóval ha még úgy van, ahogy írtam, mindenképp bőrgyógyászt keress. És működhet is, meg nem is. Sajnos erről a kezelésről elég eltérő véleménnyel vannak orvosok, szóval lehet, hogy más adagolást számol, csökkenti/növeli az adagot, és a végén kezdheted elölről fél év múlva.
Szóval azért vissza is üthet a gyógyszerváltás. :S
Persze ezt csak hallottakból szedtem össze, szóval ne vedd fejem, ha mégse.
De abban is van valami, hogy a magándokik csak a pénzre mennek. Persze, ha nem arra mennénk, közgyógyban csinálnák. Viszont saját tapasztalat: sztk-s és egyéb (értsd nem magán) dokik szörnyen bunkók, nem figyelnek rád, és csak megszívtam eddig: menj kontrollra két hét múlva, de időpont nincs, csak három hónappal későbbre, mellékhatás miatt visszamentem, mire tudtak fogadni, már eléggé eldurvult a dolog.
Egy próbát megér a dolog, de lehet nem éri meg. :S
Mástól meg ne vegyél tényleg, a gyógyszerhamisítás nagy biznisz, és orvosi felügyelet nélkül ne szedj ilyen lórúgást. :S
Szia!
Az ilyen jellegű gyógyszereket (Roaccutan, Sotret, stb), nem hogy nem írhatja fel háziorvos, de bőrgyógyászok közül is csak olyan írhatja, fel, aki külön vizsgával rendelkezik, ezen gyógyszerek hatóanyagainak ismeretéről.
Ha Te mégis találnál olyan orvost, aki "lazán" felírja, akkor légy szíves oszd meg velem :), mert nagyon nehezen találtam olyan bőrgyógyász aki rendelkezik is a szükséges jogosítvánnyal, és hajlandó is felírni, viszont folyamatosan akkor rendel, mikor nekem munkában kell lenne, és sűrűn van betegállományban is, így már hónapok óta nem tudok eljutni hozzá. :( Ezért most félbe maradt a kúrám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!