Ha a pattananásaimmiatt szeretnék bőrgyógyászhoz menni, hova menjek?
Szia !
Erősen csökkentsd inkább a chips, kóla, csokoládé (nutella is) fogyasztást és a nehéz zsíros kajákat.Amúgy is egészségtelenek túlzó mértékben a fentiek, mert megterhelik a szervezetet és ez a bőrödön jelentkezik, mert az veszi át a méregtelenítést.Kamaszkorban ezt ugye sokkal aktívabban.Fogyassz helyettük almát, gyümölcsöt és zöldséget.Igyál gyógyteákat lehetőleg mézzel vagy üresen és ne cukorral.Hamar látni fogod a javulást.
Hiába mész bőrgyógyászhoz,nem fog segíteni semmit,mert a felnőttkori pattanásosodás :étel allergia.
Én már ezt az utat megjártam.32 éves koromig tök pattanásos voltam,és ez a zsírosodás mégis valamiféle csúnya hámlós bőrrel párosult.Mindenki megszólt érte.
Akkor fogtam magamat és nem is a bőröm miatt,hanem a kóros fáradékonyságom miatt, drasztikusan átálltam táplálkozásilag.Nem volt könnyű,mert nem kívántam a nyers zöldségeket és gyümölcsöket,de már az egészségem fontosabb volt.
A lényeg az volt,hogy emellett teljesen elhagyjam a szárazföldi állat húsának az evését,mert éreztem,hogy nálam az jót fog tenni.Hal,tojás,tejföl,tej viszont azóta is rendesen van nálam az asztalon,a tengeri halhúst én 3-4 naponta eszem azóta is.
Nem számítottam rá,mivel nem ez volt az átállás oka,de 4 hónap múlva,már pattanásnak a nyoma sem volt az arcomon az a fura hámlós bőrszárazság is eltűnt a homlokomról és kifejezetten valami nagyon szépen fénylő egységes bőrképem lett!!Most 40 vagyok és még mindig megkérdezik,a régi ismerőseim,ha találkozom velük véletlenül,hogy mit csináltam a bőrömmel,hogy ilyen szép lett,annak idején meg egyenesen a "csodámra jártak".
Egyszer egy télen estem vissza egyébként és két hónap visszaállt húsevés után visszajött a borzalmas hámlós pattanásos bőr ,de most már máshol is kiütéseim lettek.De hamar megjavult,ahogy az "én-féle" étkezéshez visszatértem.
Én fontosnak tartom a magvak gyakori evését is a bőrnek nagyon fontosak és az izületeknek is.
Szia!
Én kétféle dokiról tudok, aki ért a pattanások okának kiderítéséhez : endokrinológus (hormondoki, sokszor hormonprobléma okozza a patikat), és gasztroenterológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!