Ha a fodrász egymás után több emberrel foglalkozik, nem kellene neki az eszközöket megtisztítania?
A fodrászomat soha nem láttam még, hogy az előttem lévő ember hajmaradványaitól megtisztította volna az ollót, vagy a fésűt, amivel aztán engem "kezel".
Nincs erre valami előírás, hogy köteles "higéniailag" rendben tartani az eszközeit?
Igazatok van, tényleg fontos a fertőtlenítés. Csakhogy néha kivitelezhetetlen, vagy sokba kerül. Na nem a fertőtlenítőszer...
Az ollókat, fésűket mindenki után fertőtleníteni kell, ez a vegyszer hatóidejétől függően 15-30 percig tart. Namost fésűje sok van a fodrászoknak, ollójuk már nem annyira, mert több tízezerbe kerül egy darab, némelyik több százezerbe. Érthető, ha nem spájzol be belőle az ember.
Képzeljétek el a most annyira divatos bio fodrászatban például, ahol egymás után mennek a vendégek, ha még fél órát ücsörög mindenki azért, mert hat a fertőtlenítő. Lehet, hogy papíron így kell csinálni, de biztos vagyok benne, hogy tízből kilenc ember kiakadna, hogy miért is nem rendezik már a haját? Lehet, hogy így kellett volna kialakulnia az elejétől fogva, és ha ez lenne a természetes, most nem lenne miről beszélni.
Ezt aláírom, de asttól még ez az előírás, mindig vannak kivételek és mindig van akinek nem tetszik, de attól még ez van, nézz utána..:D
7es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!