Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a fodrász egymás után több...

Ha a fodrász egymás után több emberrel foglalkozik, nem kellene neki az eszközöket megtisztítania?

Figyelt kérdés

A fodrászomat soha nem láttam még, hogy az előttem lévő ember hajmaradványaitól megtisztította volna az ollót, vagy a fésűt, amivel aztán engem "kezel".

Nincs erre valami előírás, hogy köteles "higéniailag" rendben tartani az eszközeit?

2013. febr. 23. 11:18
1 2
 1/12 anonim válasza:
Hát igen, szerintem is elég undorító...
2013. febr. 23. 11:22
 2/12 anonim ***** válasza:
lehet, hogy másik ollót használ. Amúgy ki kell tisztítani, fertőtleníteni mindent. Ha ez nincs meg, akkor ki lehet rá hívni a megfelelő szervezetet.
2013. febr. 23. 11:27
 3/12 A kérdező kommentje:
2 fésűt és 2+1 ollót látok az asztalán, de egyiket sem tisztítja, max talán a nap végén :-(
2013. febr. 23. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:
A legtöbb helyen nem foglalkoznak vele sajnos. Szerintem is elég undorító, sok fertőzést össze lehet így szedni. Én részben emiatt sem járok fodrászhoz. Pl. apukám többször kapott fertőzést, mikor a nyakáról borotválták a szőrt hajvágás után, gondolom a borotvát sem fertőtlenítették. Duzzanatok, kelésszerűségek lettek a tarkóján. Utána meg vehettünk drága krémeket, hogy elmúljon. Először nem tudtuk mitől van, aztán én jöttem rá, hogy mindig azután jön ki rajta, hogy fodrásznál volt.
2013. febr. 23. 12:03
 5/12 anonim ***** válasza:

Igazatok van, tényleg fontos a fertőtlenítés. Csakhogy néha kivitelezhetetlen, vagy sokba kerül. Na nem a fertőtlenítőszer...

Az ollókat, fésűket mindenki után fertőtleníteni kell, ez a vegyszer hatóidejétől függően 15-30 percig tart. Namost fésűje sok van a fodrászoknak, ollójuk már nem annyira, mert több tízezerbe kerül egy darab, némelyik több százezerbe. Érthető, ha nem spájzol be belőle az ember.

Képzeljétek el a most annyira divatos bio fodrászatban például, ahol egymás után mennek a vendégek, ha még fél órát ücsörög mindenki azért, mert hat a fertőtlenítő. Lehet, hogy papíron így kell csinálni, de biztos vagyok benne, hogy tízből kilenc ember kiakadna, hogy miért is nem rendezik már a haját? Lehet, hogy így kellett volna kialakulnia az elejétől fogva, és ha ez lenne a természetes, most nem lenne miről beszélni.

2013. febr. 23. 17:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Én csak annyit várnék el, hogy egy ecsettel vagy ronggyal letörli a maradék hajat, esetleg elmossa, de még ennyit sem tesz meg. Szerintetek rászóljak? Mert akkor meg én leszek a hibás, ha "beszólok" neki.
2013. febr. 23. 20:21
 7/12 anonim válasza:
Én fodrász vagyok és mint ahogy sok szakmában ittis az első a VENDÉG, tehát ha zavar ez téged szerintem finoman említsd meg neki a következő alkalommal. Egyébként őszinte leszek, énsem szoktam minden egyes vendég után fertőtleníteni a cuccaimat, de elmosni elmosom őket. Kellene igen, tanulunk is erről a suliba meg az ÁNTSZ aká be is zárathatja az üzletet. De ez kb olyan mint a bőrpróba, az iskolába azt tanították nekünk, hogy minden egyes embernél, minden egyes hajfestés előtt (igen, jól olvasod, nem írtam el) bőrpróbát kell(ene) végeznie, az allergia miatt, ugyanis abba bele is lehet halni. Mégis a legtöbb fodrász meg akkor sme végez bőrpróbát, ha a vendégnek történetesen az élete első hajfestését csinálják. Pedig ez rettentő fontos, mert lehet hogy 1000-ből 1 ember allergiás rá, de ha pont a tekezed alatt fuldoklik az allergiától, börtönbe is csukhatnak. szóval ennyit erről :)
2013. febr. 27. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Vendégként nem örülnék, ha elküldene a fodrász, hogy ma nem festi be a hajam, majd holnap, ha visszamegyek a negatív bőrpróbával. :) A másik: lehet, hogy a próba még negatív, és akkor sokall be a szervezet, amikor a tényleges hajfestés zajlik. Hiszen olyan is van, hogy húsz év festegetés után lesz valakinek allergiás rohama.
2013. febr. 27. 16:08
 9/12 anonim válasza:

Ezt aláírom, de asttól még ez az előírás, mindig vannak kivételek és mindig van akinek nem tetszik, de attól még ez van, nézz utána..:D

7es voltam

2013. febr. 27. 17:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is tudom, hogy ez az előírás...viszont több olyan szabály van, ami nem életszerű, és nem is alkalmazzák éppen ezért.
2013. febr. 28. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!