Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az idősebb nőknek (50+? )...

Az idősebb nőknek (50+? ) általában miért van rövid hajuk?

Figyelt kérdés

Már régóta érdekelt ez a kérdés, úgy gondoltam most már végre megkérdezem, nagyon ritkán látok hosszú hajú idősebb korosztályú nőt. Mi lehet ennek az oka?:o

Én arra tippelek, hogy egy bizonyos korban már nincs kedve "szenvednie" sokat a hajával és inkább rövidre vágja.

2013. febr. 22. 14:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert a hosszú ősz haj könnyedén tűnik loboncnak, már annyira nem friss, sima mint fiatalon.
2013. febr. 22. 14:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Több oka is lehet. Az idő múlásával romlik a haj minősége is, szálkásabb, szárazabb, törékeny, festeni kell az esetleges ősz szálak miatt. Macerás is, ráadásul a hosszú haj ha össze van fogva, gyorsabban zsírosodik. Elég vicces lenne egy lófarokba fogott hajú 50-es, bár lehet ízlésesen csinálni.
2013. febr. 22. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Na, ezt én sem értem... Mintha 45 körül megkongatnának egy harangot a nőknél hogy le kell vágatni a hajukat, de nem tudom miért. Egyáltalán nem szebb, nem elegánsabb mint egy ápolt, rendezett hosszú frizura. Nálam a nőiességhez tartozik a hosszú haj és attól még hogy öregszem nem szeretnék veszíteni a nőiességemből.
2013. febr. 22. 14:51
 4/9 anonim ***** válasza:

vagy lehet azért mert régen a rövid haj volt divat,és még mindig tetszik nekik vagy nem tom.

a

2013. febr. 22. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb nőt 50 körül már nem a haja, meg a szépség érdekli legfőképp, mint minket fiatalabbakat, ezért választanak egy könnyen kezelő fazont, ami nem igényel olyan sok törődést, mint a hosszú haj. Félhosszú, rövidebb frizurával is lehet valaki nőies.
2013. febr. 22. 15:43
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Nekem ez nem tűnt fel, mármint sok 50-60 év körüli van a környéken, de mindnek szép hosszú haja van. Anyukámnak is derékig érő szőke, pedig 53 éves.

A rövid hajúak azok a nyugdíjas öregnénik, mert olyankor már alig van hajuk, nem túl szép a hosszú ősz és ritka haj.

2013. febr. 22. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én anyámnak is hosszú, göndör, festett vörös haja van, és úgy általában is nagyon fiatalos nő még mindig, pedig jövő hónapban ünnepli a 60-at. :)
2013. febr. 22. 17:49
 8/9 anonim ***** válasza:
61%
Mert a hosszú hajat nehéz kezelni,ízületi fájdalmak miatt nehezebben mossák meg.
2013. febr. 23. 07:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hiszem megkaptam amire kíváncsi voltam. Egyébként nem azt mondtam, hogy mindnek rövid haja van, hanem hogy általában az van. Nyilván vannak kivételek.
2013. febr. 23. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!