34 leszek idén, nő vagyok. A szemem alatti bőr néhány hónap leforgása latt tíz évet örgedett, mivel ápoljam?
A stressz is okozhatja, én 10 évvel fiatalabb vagyok nálad, mégis rettenetes a szemkörnyékem sajnos. Már csak abban bízom, hogy van erre valami orvosi (végső esetben plasztikai sebész vagy inkább valami kozmetikai kezelés) kezelés, mert ahogy nézem, nemsokára muszáj lesz költenem rá.
De érdemes lenne tisztázni, hogy párna karika vagy ránc van. Nekem inkább ráncok, azt a stressz és a hunyorgás, nevetés, napfény, száraz bőr okozhatja. A karikák lehetnek öröklöttek is, vagy a kialvatlanság, esetleg veseprobléma. A párna/puffadtság az nem tudom pontosan, gondolom az is kevés alvás, esetleg valami vízvisszatartási probléma (háziorvossal beszélj és legalább egy vérképet csináltass).
Igyál sok ásványvizet, egyél zöldséget gyümölcsöt vagy szedj vitamint, használj napszemüveget és fényvédős arckrémet nappalra, éjjelre pedig hidratálót vagy szemránckrémet.
Én már sok terméket kipróbáltam, de sajnos nem látom, hogy érdemes lenne őket újravenni. Amúgy a múltkor mondta a bőrgyógyász, hogy konkrétan ránctalanító krém nem létezik, rá sem írhatnák ezt a termékekre.
Egyébként milyen lett azóta, jobb, rosszabb? Mert ha tényleg ennyire hirtelen lett olyan, akkor lehet valami nagyobb baj is a háttérben, érdemes lenne emiatt is felkeresni a háziorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!