Egy éve lejárt a szavatossága a szilikonos
hajvégápolómnak, rátehetem még a hajamra?
Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 22:43
1/5 anonim válasza:
Engem nem annyira a lejárt szavatosság idegesítene, hanem az, hogy szilikonos hajvégápolót kensz a hajadra.
A szintetikus szilikonolaj bőrirritációt okoz, eltömíti a pórusokat, nem engedi szellőzni a bőrt, gátolja a
bőr természetes funkcióit, elősegíti az ekcéma és egyéb gyulladással járó bőrbetegségek kialakulását. Lehet, hogy a hajvégekre kened, de hozzáérhet a bőrödhöz. Ezen az oldalon olyan kozmetikumokat és még sok mást is találsz, amik garantáltan nem tartalmaznak kockázatos vegyületeket:
Köszi! De épp most olvastam annyi ellenérvet a szilikonmentesekről is, hogy szerintem teljesen mindegy már melyiket használom. Ezen az oldalon is sok kérdés van a szilikonnal kapcsolatban, érdemes elolvasni a hozzászólásokat, mert sokan visszatértek a szilikonoshoz, főleg hajvégápolás terén. Illetve a googlban is érdemes rákeresni, és elolvasni egy-egy cikket, hozzászólást. Sokat utána olvastam most, és nem véletlenül döntöttem ismét a szilikonos hajvégápoló mellett. Samponnak egyébként a herbáriás csalán sampont használom. A fejbőrömhöz biztos, hogy nem rakom, mert nekem csak a hajvégemmel van a gond, semmi nem hozza rendbe, már nagyon unom, erre meg úgy emlékszem jó volt, de ha még egyszer használom, majd kiderül. Én csupán a szavatosságra kérnék választ, ha lehetséges, a többi most nem érdekel! Köszönöm!
2013. jan. 31. 23:32
3/5 anonim válasza:
Szerintem simán ráteheted, hisz nem megeszed, vagy a fejbőrödre kened, hanem a hajhosszra, ami belegondolva nem él. Én rátenném, bajod nem lesz belőle :)
2013. febr. 1. 08:39
4/5 anonim válasza:
Nyugodtan használhatod, ha nincs fura szaga vagy állaga. Én sosem dobom ki a kozmetikumokat mikor lejár a szavidejük, és egyiknek sem volt semmi baja (persze nem sok éve voltak lejárva).
Egyszer nagynéném előásott egy kb. 8 éve lejárt hajfestéket a fürdőjéből, hogy azzal fessem be a haját. Hát mondom, talán mégse kéne, inkább dobja ki. Mégis befestettem neki azzal, és még attól sem lett semmi baja se neki, se a hajának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!