Sötétbarna hajra at hennával vörösre?
A hajam alapjában véve átlagos/vastag szálú, és sötétebb barna. Körülbelül ilyen árnyalatú, bár talán egy leheltnyit kevesebb benne a vörös. [link]
Már volt hajszínezővel festve rézvörösre, de nem igazán látszott, mert ugye nem szívta le az eredeti barnát, hanem csak "mellé jöttek" a vörös pigmentek. Így a fényben szép rezes, de még így is inkább barna.
Egyik barátnőm ajánlotta a hennát, hogy próbáljam ki, milyen lenne nekem a vörös haj, és ha nem is tetszik egy idő után kikopna. Olvastam hogy sokkal "egészségesebb" nem roncsolja a hajat annyira mint egy igazi, erős festék.
A hajvégeim elég szárazak, hamar töredeznek, így nem is szívesen tenném ki egy teljes festésnek most még. (majdnem könyékig érő a hajam, hetente kétszer mosom, teszek rá balzsamot is.)
Az lenne a kérdésem, hogy a henna mennyire adná meg azt a vörös színt amit szeretnék?
A vágyam egy olyan árnyalat, amit ha messzebbről néznek akkor is látszik hogy vörös, nem csak a fényben, és olyan "természetes hatású" mint a született vörösöknek.
Az tökéletes lenne ha egy ilyesmi sikerülne, bár ebben nem nagyon bízok:
ez pedig a nagy álom, bár nem hinném hogy világosítás nálkül ilyen valaha is lennék:
Bocsi a hosszú írásért :/
15/L
A második elég valószínűtlen, mert a henna nem világosít.
...és nem is kopik ki, ha az igazi növényi por alapút és nem valami hennakivonatos vegyi festéket akarsz használni (ez ugyanúgy káros mint az alapfesték, a natúr hennapor viszont erősítheti a hajat :) )
Ha a barna hajadat akarod világosabb vörösre akkor keverd Cassiaval(ez is növényi por, én ezzel élénkítem a szőkésbarna hajam) a hennaport, és fekete tea helyett citromlé-kamillatea keverékben oldd, keverj hozzá fahéjat,kurkumát. Igy van esély az első hajszínre :)
1, az igazi henna NEM kopik ki csak lenő.
2, a henna nem világosít. Minnél világosabb a saját hajad, annál vörösebb vagy akár piros lesz, minnél sötétebb a saját hajad, annál kevésbő fig látszabni. Nekem kb olyan lett az eredmény mint a képen, világosbarnás, vöröses eredetileg a hajam, természetes szőke csíkkal, kicsiként voltam teljesen szőke is.
Köszi a gyors válaszokat! :)
Akkor jól tudtam, hogy nem kopik, meg is lepődtem mikor mondta a barátnőm.
Valószínűleg akkor megpróbálom^^ Ártani nem árthat végülis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!