Az nagy baj, ha szilikonos cuccokat használok a hajamra?
Én szilikonpárti vagyok. Próbáltam a szilikonmentességet, egyáltalán nem volt jó nekem, egy csomót kellett a hajamból vágni, mivel a szilikon nem védte a sérüléstől. Ahogy a linkelt cikkben is írják, bevonja a hajat, és lerakódhat rá. Ez viszont szinte sosem fordul elő, mert majdnem az összes samponban vannak szulfátok, ami feloldják és letisztítják a szilikont. Szilikonok használata mellett is ugyanúgy lehet olajozni a hajat, én kókuszolajat használok rá, és így is beszívja, mert a szilikon sem zárja le 100%-osan a hajszálat. A bevonat egyébként a kiszáradást is megakadályozza. Samponból szilikonmenteset szoktam venni, a szilikonosak tényleg könnyebben zsírosítják a hajat, ezért samponnál érdemes kerülni. Balzsamból, kifésülő spray-ből és szérumokból is szilikonost használok, semmi baja hajamnak tőle.
Ilyen a hajam, nekem erre a típusra mindenképp a szilikonok a nyerők: [link]
Rövid vagy vékony szálú, kevesebb hajon lehet jobb a szilikonmentes, mert nem nehezíti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!