Hányadik alkalommal érezhető pozitív változás a melegollós hajvágás után?
Én már az első alkalom után sokkal jobbnak éreztem és ez csak fokozódott. Igaza van a fodrászodnak! Akkor fogod megérezni szerintem a hatást, mikor már alig akad 1-2 töredezett hajvéged.
Nem tudom, hogy mennyiért vágatod, de az én derékig érő hajamat nagyvárosban 2000-2500-ért vágják melegollóval (szerintem ennyiért nagyon megéri), ami megegyezik a szalonban a sima ollós hajvágással. Bár első alkalommal egy másik szalonban voltam, ott mesterfodrász vágta melegollóval, és 4700-at kért érte, ezért is váltottam :S Ha sokallod az árát a fodrásznál, akkor érdemes lenni keresned egy másik fodrászt, akinél szinten van lehetőség ilyen megoldásra.
a haj nem egy homogén műanyag szál, ami hő hatására összeolvad ... sokáig keresgéltem, míg találtam korrekt(nek tűnő) leírást ... hajvastagság függvényében 110-150 fokra melegíti az olló élét (vékonyhoz alacsonyabb, vastaghoz magasabb hő, mert ügyel a gyártó a részletekre) ... már, ha igaz ... az olló éle vágáskor egy-egy hajszálat töredékmásodpercig ér (tudod, nyissz) ...
na találd ki, hogy a hő és a vágási idő függvényében mi történhet egy hajszállal (megsúgom, semmi azon kívül, hogy rövidebb lesz)
a szépségiparban időnként elő kell rukkolni ilyesmikkel
a szalonban meg tudod úgy működik, hogy ha te meleggel vágattad, akkor én is, mert hogy' nézne ki, hogy lemaradok tőled
továbbá javaslom, hogy nézze meg valaki mikroszkóppal a haj végét (ugyanazon szálat vágva egyszer hideg, és egyszer meleg ollóval ) ... megnyugtatlak, nem ezt a képet fogod látni:
Nem kell engem nyugtatgatni :D
Ha te így gondolod, akkor csak nyugodtan. Ettől még az én személyes tapasztalatom nem fog megváltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!