Hogy épül fel nálatok egy hajmosás a kész frizuráig? Milyen termékeket használtok a hajatokra? Milyeneket 2 mosás közt?
hajmosás: valamilyen sampon, kallos serical latte pakolás
hajszárítás, vasalás, sütés előtt: balea trend it up hővédő
ezek után: gliss kur hajvégápoló krém, az utolsó 5-10 centire kell felkenni, jól beledolgozni, puhává, selymessé, rendezetté teszi a hajvégeket.
ha göndörítem, akkor hajlakkot is használok, ez általában valamilyen schwarzkopf termék.
ja, két mosás között pedig csak annyi, hogy minden nap bekenem a végeket ezzel a gliss kuros hajvégápolóval fésülködés után, illetve ha belövöm, mert megyek valahová, ahol jól kell kinézni (ergo nem kisboltba, vásárolni, stb), akkor szintén hajlakk.
utolsó voltam.
A hajam nagyon zsíros tövű, viszont maga a hossz, a hajvég nagyon sprőd, könnyen kiszárad.
2x mosok hajat egy héten. 1x olajos pakolás kerül a hajhosszra, a másik alkalommal csak simán egy kis balzsamot kenek az egészre és rajta hagyom egy negyed órát. Utána sampon, balzsam (ezt is pár percig rajtahagyom), nagyon alapos öblítés. A legvégén hideg vízzel is végig megyek rajta, ez serkenti a vérkeringést. Szabad levegőn szárad meg, nem formázom semmivel. Szárazon Alverde olajos hajvégápolót, valamint kókuszolajat oszlatok el rajta. Elég sok kell mindkettőből, mert tényleg olyan száraz a hajam, hogy rengeteget felvesz ezekből az olajokból. Samponom, balzsamom szilikon- és parabénmentes, gyakran használok szulfátmentes termékeket is, de ez változó.
Általában head&schoulders sampont használok, mert ez bevált. Hajmosás előtt átfésülöm a hajam, majd 2x megmosom samponnal. Miután alaposan kiöblítem a hajamból a sampont, a felesleges vizet leitatom egy törölközővel és kallos latte pakolást teszek a hajhosszra. Zuhanysapkát húzok rá, majd egy törölközővel körbetekerem a zuhanysapit. A pakolást általában 45-50 percig, vagy akár egy órán át is rajta hagyom. Bő, meleg vízzel kiöblítem a pakolást a hajamból, majd törölközővel felitatom a vizet és felturbánolom a hajam. Így a nagyja vizet magába szívja a törölköző.
Egy diónyi hajhabot eloszlatok a hajamon, majd felcsatolom nagyobb tincsenként. Kallos hővédőt fújok a hajamra és közepesen meleg levegővel szárítom úgy, hogy közben folyamatosan fésülöm a hajam. Miután megszárítottam az egész hajamat, balea hajvégápoló szérumot teszek a hajvégeimre.
Másnap reggel, ha kivasalom a hajam, akkor előtte is használok hővédőt, ilyenkor várok pár percet, hogy a hajam beszívja a hővédő sprayt és ne égessem annyira bele a hajamba. Miután kivasaltam a hajam, ismét használok hajvégápolót.
Két hajmosás között szoktam még használni hajvégápolót, mert nagyon könnyen kiszárad a hajam. Illetve S.O.S. megoldásként néha használok szárazsampont is pl. ma. :D
17/L
hajmosás: víz vagy nedves kéz
termék: disznósörte fésű, kezem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!