A gyantázás vagy az epilálás tartósabb?
Öhöm...
Hát mind a kettő tövestül tépi ki a szőrszálakat, úgyhogy tartósságban ugyanaz, csak az egyiknél meg kell várni míg a szőrszálak újra 6-8 mm-esek lesznek(gyanta), a másiknál már szedheted is 1-2 mm-esen(epilátor).
Hosszútávon anyagilag is és kényelem szempontjából is az epilátor éri meg.
Ugyanolyan tartós, de szerintem meg a gyanta jobb, nekem az epilátor 1 óra berregés után sem szedi ki minden szőrszálamat ezért kell utána még borotválni is, szőrbenövéseket okoz, fájdalmasabb.
Cukorgyanta minden szőrszálat kitép, nincs tőle szőrbenövés sem.
1-vok,
Én 4 évig gyantáztam/-tattam mindenem és olyan szőrbenövéseim vannak, hogy még vagy 2 év, míg teljesen rendbe fog jönni a bőröm. Mélyen, szinte láthatatlan visszafelé fordult szőrszálak, tetejükön bőrgumó.
Fél éve vettem epilátort, mert elegem lett a nyári borotválásból(mert nyáron csak nem fogunk 5 mm-es szőrökkel rohangálni kisgatyába), és azóta szebbül a lábam.
Megjegyzem a kozmetikusomnak eszébe nem volt epilárort javasolni, gondolom a gyantáztatás folyamatos bevételforrása miatt...
A bőrradírt is csak gyantázás előtt javasolta.
"Pechemre" elment szülni és egy ideig máshoz mentem, aki 'felvilágosított' hogy mennyire félre lettem tájékoztatva.
Ő azt javasolta hogy próbáljam ki az epilátort, mert szemmel láthatóan a drágább pengét sem tolerálja a bőröm, +(!) a szőrbenövéseimet annak köszönhetem, hogy nem radíroztam a bőröm csak 1-2 hetente, heti 2-3 helyett.
Azt nem tudom, hogy akinek nem szedi ki az összes szőrszálat az epilátor, annak milyen típusúja van, de mondhatom hogy 6000 Ft-ért már jó Philips gépet lehet kapni, ami után nekem speciel semmi dolgom nincsen.(pl.borotválás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!