A kérdés főleg fodrászoknak szól: Illik vinni képet arról, hogy milyen frizurát szeretnék?
Szóval nem tudom, hogy illik-e vagy bántó, vagy esetleg attól tartotok-e, hogy ha nem sikerül pont ugyanolyanra (mondjuk mivel a kliens hajának a szerkezete teljesen más és nem lehet megcsinálni), akkor a vendég nem lesz elégedett a munkátokkal?
Jobban szeretitek, ha kép nélkül érkezik a vendég, így szabadabb kezet kaptok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem nem normális az a fodrász, aki ezért elzavar.
Rendesebb helyeken, ha elmondod, hogy frizurát szeretnél, a kezedbe nyom legalább 4-5 fodrászmagazint, és az elképzeléseid alapján megmutatja, hogy a hajadból melyik modelleket lehetne ideálisan elkészíteni.
Általában ha viszel képet, akkor is elmagyarázza, hogy esetleg a te hajadon nem fog így állni, vagy hogy tökéletesen elkészíthető-e.
Ezt most 3-4 fodrásszal való tapasztalatom alapján írom...
én vittem képet, sőt mikor a fodrásznál voltam, akkor is adott újságot, hogy nézzem ki, melyik tetszik. Enyém versenyeket nyert mesterfodrász, nem érzi alázónak, ha képet viszek. Sőt régebben olyanhoz jártam, aki fodrászokat tanított, ő sem vette zokon a képet. Nem mindenki olyan ügyes, hogy el tudja magyarázni a fodrásznak, hogy mit akar.
Egyébként a jó fodrász meg tudja csinálni olyanra a hajadat, mint szeretnéd, csak nem biztos, hogy te is majd úgy be tudod szárítani otthon.
szerintem inkább örülnek neki. aki elhajt ilyen miatt valakit, az maradjon vendég nélkül.
én is vittem fodrászomnak képet még 1 évvel ezelőtt, elmagyarázta, hogy teljesen nem lesz ilyen a végeredmény, mert nekem vékonyabbszálú és egyenesebb a hajam, de megpróbálja kihozni belőle a maximumot, hogy a kívánt hatást megközelítse:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!