Mennyi idő alatt lehet ilyen hosszú a hajam?
Ilyen hajat szeretnék [link]
majd ballagásomra még 3év múlva lesz jövőre is lesz de az nem olyan nagy...
most hát ilyen a hajam le vágattam mert nagyon ronda volt [link]
Válaszokat előre is köszönöm! :)
Nem biztos, hogy mindenkié meg meg tud nőni olyan hosszúra.
Szerintem a lényeg az, hogy ne vasald, és ne fesd. Havonta kb 1 cm-t nő a haj, ez mindenkinél változó. 3 év múlva, ha minden jól megy, már a derekadig fog érni, de mindig kell belőle visszavágatni, azt ne feledd, legalább 3-4 havonta 1-2 centit, és ápold. :)
Megfelelő ápolással elérhetsz hasonló hosszúságot. Vágatni nem kell, ha semmi baja a hajvégeidnek. Szóval ne vasald, ne szárítsd, ne kenj rá mindenféle vacakot. Természetes szerekkel mosd meg minden...
Egyébként tényleg nem mindenkinek képes ilyen hosszúra nőni a haja. Mindenkinél van egy határ ahonnan nem fog tovább nőni.
Az, hogy mennyi idő alatt nő meg ekkorára, teljesen egyéni. Mérd meg, hogy mennyi a különbség centiben a mostani és aközött, amilyet szeretnél (mindenkinél magasságtól és testfelépítéstől függ ez a hossz). Ha tudod általában mennyit nő a hajad, akkor ki is tudod számolni pontosan. Ha nem tudod, akkor 1-1,5 centivel számolj havonta, az átlagnak annyit nő.
Tippet annyit tudok adni, hogy szedj hajvitamint (dm-es is jó, 1000 Ft 2 hónapra, a körmök is szépen megerősödnek tőle), ápold rendesen mindenfélével, ne csinálj vele semmit, ami káros lehet. Vágatni kell néha, különben nagyon el fog vékonyodni a vége és el is használódik, károsodik. Azt érezni és látni fogod, mikor fér rá a vágás, de elég 1 cm-t vágni egyszerre. Úgy sacc/kb 4 év kell, hogy elérd azt a hosszt. (Amúgy a kép amit linkeltél derékig érőnek van címezve, de ez bőven csípőig ér.) Ha szeretnéd, hogy ne olyan vékony legyen a vége, mint a képen, hanem mondjuk ilyen [link] , akkor gyakrabban kell vágni. Attól nem érdemes félni, hogy a genetika miatt nem nő majd meg ekkorára, mert az átlagnak simán elérhető ez a hossz, még hosszabb is. A legtöbben nem a genetika miatt nem tudják megnöveszteni, hanem mert nem egészséges a haj. A maximális hossz függ a hajtípustól is, minél vékonyabb szálú és kevesebb a haj, általában annál rövidebb a max hossza. Az átlag körülbelül fenékig érőre tudná növeszteni. Én térdig érőre fogom. :D
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
Már lassan 3hete nem vasalom a hajamat tegnap be kentem a hajamat ricinus olajjal de csak 40percet volt rajta majd rajta hagyom egy éjszakára is :)
Az a baj hogy gyakorlaton össze kell gumizni és ugye az is roncsolja.
Majd próbálók oda figyelni mindenre és még egyszer köszönöm!! :)
Egyszer vágattam le ilyen rövidre, 7-8 hónap után már majdnem a derekamig ért. Azt tudni kell, hogy nekem nagyon dús, sok hajam van, ami rettentő gyorsan nő!
Hogy neked milyen fajta, azt nem tudom, de én a hajamat csak nagyon nehezen tudnám tönkretenni.
Szia!Nekem régóta van fenekemig érő hajam,(6év).Nem vasalom,szárítani is csak ha muszáj,akkor is (hideg levegővel)nem festetem,minden mosásnál használok balzsamot.vizesen ne fésüld,én mosás előtt megfésülöm,utána vizesen csak törölközővel megnyomkodom,hogy a sok viz felszívódjon ,,törölköző száraz"legyen.kb ennyi..
(31 éves fiu vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!