Szép bőrt meg lehet őrizni idősebb korban is? Sok nénit látok, hogy ugyan picit ráncosak, mégis szép a bőrük. Mi a titkuk?
Genetika.
Régen még nem voltak olyan népszerűek a sokat ígérő kencék=nem kentek mindenféle sz@rt a bőrükre.Alapozót sem használtak(legtöbbjük,akinek szép a bőre biztosan nem,csak alkalom adtán).
Régen(és még 15-20 éve is)normális kaják(innivalók) voltak,nem mű sz@rok.
Mozogtak,dolgoztak egész életükben,nem voltak úgy elkényelmesedve mint a mai emberek(kocsi stb).
A levegő szennyezettsége nem volt régen olyan nagy mint ma.
Javítsatok ki ha butaságot írtam. =)
genetika. Anyám ment orvoshoz és nem hitték el, hogy 60 éves. Nincs ránc az arcán, semmi, kicsit puhább a bőre, mint egy 20 évesé, de csodaszép sima, hibátlan. Apám öregember mellette, pedig egykorúak.
Ja és 50 éves koráig anyámnak olyan zsíros volt a bőre, hogy állandóan törölgette, mert fénylett neki.
Genetika nagyrészt, ha vékony érzékeny száraz a bőröd, ha fenét eszel is ráncosodni fog. +ha még napozol is rá, kész mazsola leszel 40 éves korodra.
Ha viszont vastag, nem átlátszó, nem érzékeny, enyhén sárgás bőröd van, akkor nincs gond. Ha ápolod+nem napoztatod szép marad.
Még ilyen kis mellékesek: száraz, zsíros bőr sem szép, mert lehet heges a sok pattitól, vagy tág pórus marad.
ismerek én olyan nénit, akinek baba a bőre, pedig semmit nem tett érte: főleg genetika+ a napfény sokat öregít.
Az első két hozzászólóval értek egyet.
Ezenkívül lehet, hogy használtak, használnak kencéket, pakolásokat - de az valami természetes anyag, a konyhából.
Egyébként pedig ma is vannak fiatalító csodák, amik elsősorban belülről táplálják a bőrt, és szinte évtizedeket lehet velük visszacsalni. Én egyet konkrétan tudok - az én koromban az ember lánya már utánanéz ilyeneknek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!