Szeretném abba hagyni a körömrágást. Mit tudok ellene tenni?
Lakkozd a körömödet! Lehet kapni halványszínű, pl. halványrózsaszín körömlakkot, körömerősítő lakkot, azzal kend be két soron. Arra vigyázz, hogy az első kenés után száradjon meg az első réteg, így tartós lesz a körmöd és talán nem rágod.
Ha viszont műkörmöt választod, abból pedig ezeregy félét csináltathatsz. Én a zsélest ajánlom, ne porcelánt csináltass! Az könnyen törik. Ezeket szépen lehet festeni olyanra, amilyet szeretnél. Most igazából a kétszínű vagy mintás köröm a divat. Használj rózsaszín lakkot, ez most terndi és a tip részét pedig fessed be egy sávban középkékre, nagyon csini, szép és persze az egészet átkened egy átlátszó lakkal. Ez nagyon mutatós és csinos!
Na igen, viszonylag kevés fiúnak jön be a saját körmén a nagyon trendi és top kétszínű pink hosszú műköröm :)
Én lány vagyok, a vörös vagy fekete lakk bejött, de ugye neked legfeljebb ez utóbbi és legfeljebb ha goth vagy emo stílusban gondolkodsz... Szokták ajánlai a tövig vágott körmöt, amit már nem tudsz rágni, ha pedig a késztetés elmúlt, lehet picit növeszteni rajta. Ha a bőröd nem érzékeny rá, és nem rágtad sebesre a körmeidet, akkor ősi módszerként az erőspaprika is beválhat, az elég sokáig tud tartani, és megrázó élmény. Ha műkörmöt csináltatsz, eleve úgy menj, hogy megkérdezed van-e speciálisan erre való, és színtelen. A zselés szerintem természetesebbnek hat.
Először is próbáld csökkenteni a stresszt, ami kiváltja a körömrágást, és tényleg jó ötlet, ha inkább rágózol.
És a legtutibb: kérd meg a barátnődet, hogy manikűrözze a körmeidet! :)
Nekem ezzel a módszerrel sikerült leszoktatni a pasimat a körömrágásról: megegyeztünk, hogy ha lesz akkora körme, amit áponi lehet, akkor egy jó kis masszázzsal egybekötött körömreszelés és polirozás a "jutalma" :)
Bejött, már nem rágja a körmét és mindig szép ápolt a keze :)
Szia!
Én is fiú vagyok, és kb 16 éves koromig én is rágtam a körmöm.
Aztán szereztem egy színtelen, körömrágás elleni (mivelhogy borzalmas íze van) körömlakkot. Nem rögtön szoktam le, de szép lassan fokozatosan sikerült. Türelem és sikerülni fog.
(Szerintem a műköröm tök felesleges, meg furán is nézhet ki, mert azért vmennyire biztos látszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!