Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek normalis az hogy...

Szerintetek normalis az hogy 14 eves korban hullik a hajam?

Figyelt kérdés
Nem hullik nagyon tehat ha ki fesulom akkor 20-25 szal ha meg megfurdok ugyanannyi meg ha oszefogom a hajam es vegighuzom a kezemet a rajta a kezembe marad 5-6 szal. Reggel mikor felkelek 2-3 szal marad a parnan. Meg a ruhamon is marad 5-6 szal.Neha viszket is a fejborom. Szerinteteek normalis h 14 eves korban hullik a hajam .Es ez termeszetes hajhullas?Kerlek segitsetek.ES mivel tudnam enyhiteni?elore is koszonom.bea
2009. aug. 23. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy egészséges ember esetében bizonyos mértékű hajhullás mindig természetes. Ez a mérték az életkortól és a haj „tömörségétől" függően napi 60-150 szál is lehet.

Ezt a neten találtam, és szerintem neked nem hullik olyan értelemben a hajad, ami nem átlagos, természetes. Tavasszal és ősszel mindig jobban hullik az ember haja.

Esetleg próbálj ki valami hajszeszt (én még nem próbáltam, de a Bánfit, Revalidot, Vitanol C-t szokták ajánlani), esetleg valami vitamint szedhetsz rá, attól lehet, hogy mérséklődik.

2009. aug. 23. 17:17
 2/4 anonim ***** válasza:

zsíros a hajad?

mert ha igen, lehet hogy a stressz extrémebb zsírosodást váltott ki, és egy gomba meg a korpásodást inditotta el, ezáltal letapadnak a korpadarabkák a fejbőrödre, és elzárják a levegőt a hajgyökereidtől, ezért azok kihullanak.

Ez csak egy lehetőség, de nekem emiatt hullott a hajam, és nagyon megijedtem, de elmentem egy ingyenes hajvizsgálatra, ahol javasoltak egy tonna elég drága dolgot, de helyette egy 500forintos gyógyszertári sampont vettem, ami úgy néz ki segít. A neve detergens sulfuratum.

Persze mondom, lehet nem ez a baj, de bejelentkezhetsz egy ilyn ingyenes hajvizsgálatra, az alma gyógyszertárakban van.

2009. aug. 23. 18:51
 3/4 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat.lehet az is hogy a stresztol is hullik mert vizsgaidoszakokon mentem keresztul 2-3 honapja meg vasaltam is hajamat 2 honappal ezelott.ES lehte h most van meg az eredmenye a hajhullas?Egy kisse zsiros a hajam de nem nagyon. Majd csak kiderul csutortokon megyek dokihoz.remelem nem veszes.ES neked mennyire hullott?(2.valaszolo):)
2009. aug. 24. 10:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem magamhoz képest nagyon hullott. Amikor beletúrtam, a kezemben maradt min. 5 hajszál, aztán fésülködésnél is nagyon sokat veszítettem, a ruhámon is állandóan volt. Sok helyen olvastam, napi 100 szál az már baj, de szerintem relatív, mennyi a nagy baj, mert ha valakinek van 200 szál haja, és kihullik a fele az már elégggé kellemetlen. Ez persze csak egy kis buta példa volt, de akkor is.. :)
2009. aug. 24. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!