A hajam 2.5-3 havonta alig nő 1-1.5 centit. Mitől lehet ez, és mennyire szokatlan?
Nekem havonta 1,5-2 centit nő. Ez már úgy ahogy gyorsnak mondható, mert átlagosan a haj 1-1,5 centit nő.
A legfontosabb a belső táplálás. Igyál meg naponta minimum 3 liter folyadékot, és naponta egyél zöldséget, illetve gyümölcsöt. Nem muszáj Revalidot szedni, mert az iszonyat drága, lehet kapni olcsóbb b-komplexet is a gyógyszertárban, vagy drogériákban. Én is azt szedek közel fél éve és sokat használt. 30 db-os és 550 Ft. Néha nap közben masszírozd át 10-15 percig a fejbőröd, azzal is tudod serkenteni a hajnövekedésed.
Mellette viszont oda kell figyelned, hogy ne károsítsd semmilyen módon a hajad! Ne tedd ki fizikai(pl. hajvasaló, hajszárító), és kémiai károknak (pl. szőkítés, dauer). Válaszd ki a hajadnak a legmegfelelőbb sampont, balzsamot, illetve hetente használj olajos hajpakolást. Én olívaolajat szoktam kókuszolajjal összekeverni és ezt teszem a hajhosszra. Használj minden nap hajvégápolót. Hajmosás után ne dörzsöld a törölközővel a hajad és természetes alapú (vaddisznósörte, esetleg fa) hajkefével fésülködj. Max 5-6 havonta azért járj el egy frissítő vágásra, ne hagyd, hogy töredezzen a hajad.
Ha ezeket mind betartod, hidd el, meghálálja a hajad! De, mint megszoktuk, ehhez a kérdéshez is biztos érkezik majd olyan válasz, hogy "a hajnövekedés genetika, nem lehet gyorsítani". Ne higgy neki, mert igen is sokan növesszük a hajunkat és mindegyikőnknek van olyan praktikája, hajritusa, ami bevált hajnövesztésre.
Nagyon-nagyon köszönöm a kimerítő választ!!
Sajnos szőkítem a hajamat, és eléggé rosszul eszem, úgyhogy "hátrányból" indulok. Normális étrend, sok folyadék, rendes fésű, balzsamok mellett egyedül a szőkítésről nem tudnék lemondani. Ha azon kívül minden mást jól fogok csinálni, akkor is javul valamit a hajam? Vagy ehhez mindenképp le kell állnom a szőkítés-festésről?
Szívesen! :)
Ne félj :) Én 7 éve nem használok hajszárítót. Annyit kell tenni, hogy egy törölközővel leitatod a felesleges vizet a hajadról, majd egy másik törölközővel turbánba teszed kb 30-40 percre. Nekem még 1x sem fázott meg a fejbőröm, sosem voltam korpás. Persze ilyenkor ne legyen nyitva az ablak :)
Jól tetted, hogy a hajvasalásról leszoktál, mert az is rettentő káros, ahogyan a szőkítés. Sajnos a haj szerkezetét tönkreteszi, száraz, töredezett tőle. Viszont, ha nem tudsz lemondani róla, már akkor próbáld betartani azt, amit írtam a szőkítés mellett és figyeld meg, hogy változik-e valamit a hajad minősége. Persze ezt nem 1 hónap után fogod tapasztalni, 4-5 biztosan kell hozzá.
Remélem, hogy sikerül szőkítés mellett is rendbe hozni a hajad. Én szurkolok nagyon! :) Sok sikert és kitartás! A nő legszebb ékszere a haja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!