Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mindennap hajat mosok. Ez...

Mindennap hajat mosok. Ez egészségtelen?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem kellene, mégis, annyira zavar, ha zsíros. Márpedig egyik napról a másikra az lesz. Ha nem frissen mosott a hajam (ami nálam azt jelenti, hogy nagyon zsíros), és úgy kell emberek közé mennem, teljesen elmegy minden kedvem. Nagyon zavar, hogy ilyenkor a hajam már szinte teljesen összeállt. Ezért minden egyes nap megmosom, esténként. Ez mennyire egészségtelen? Sokan mondják, hogy azért zsírosodik, mert mindennap mosom. Erre én általában rávágom, hogy azért mosom mindennap, mert zsírosodik. Paradox.

2012. nov. 19. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
az, úgy tudom, hullhat is tőle. Velem is néha előfordul, hogy egy héten minden hétköznap megmosom a hajamat, mert nem bírok zsíros hajjal mászkálni. Bár vannak már kifejezetten mindennapi hajmosásra szánt samponok, nemde?
2012. nov. 19. 21:39
 2/10 anonim ***** válasza:
Ördögi kör, azért modos, mert zsírosodik. Aki nem járt ebben a cipőben, azt mondja, hogy ritkítsd, ne mosd ha nem látják, de nem így működik. Annyit tudok tanácsolni, hogy minél kevesebb és kíméletes sampont használj. Én közel 5 éve vagyok sorstársad
2012. nov. 19. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Gyorsabban zsírosodik, és sokkal több haja kihullik, aminek egyik oka, hogy megterheli a sampon (mégiscsak mű), a másik, hogy a folyamatos dörzsöléstől is hullik, főleg hogy a meleg víz kitágítja a pórusokat...ezért nem szabad közvetlen hajmosás után a vizes hajat kifésülni, mert jobban hullik...:/

tapasztalat...

2012. nov. 19. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Heti 3 alkalom ami még nem okoz gondokat a hajnak és a fejbőrnek.
2012. nov. 19. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

nagyon egészségtelen igen! Nekem a fodrászom mondta a heti két hajmosásra hogy csökkentsem egyre mert nem lesz hajam. najó azért ezt egy kicsit túlzásnak tartottam, de szerintem se tesz jót a fejbőrödnek.

nekem hosszú hátközépig érő hajam van és a 3. nap már látom hogy a töve kezd zsírosodni laposabb nos én most úgy tolom ki heti egyre hogy száraz sampon használok!

mivel barna a hajam ezért a recept így néz ki:

egy kiskanál kakaópor(nem a cukrozott hanem eredeti normál pl holland)

és egy kanál kukoricakeményítő

jól összemixelem, majd leeht bele 3 csepp illót cseppenteni de elhagyható.

szétválasztod elől a hajad és egy púderecsettel felteszed a hajadra . én csak felül szoktam pár sorban .Először szép porosan fog kinézni a fejed. Érdemes fürdőszobában csinálni. Én a kád fölé szoktam hajolni és úgy rázom ki a felesleget beletúrva a hajamba. Utána egy kefével nem fésű !! ki kell kefélni a hajat ,közben mindig a keféről is lesöpröm a kakaós port ami kijön a hajamból. Én alaposan kifésülöm így nem látszik a por a hajamon. Főleg a fejbőrön látható természetes fénynél ezért kell jól kikefélni.

2012. nov. 19. 21:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem egészséges,főleg ha hosszú hajad van. Szerintem érdemes kipróbálni azt a módszert,hha sokáig nem mész emberek közé,akkor nem mosod meg addig,de tudom,hogy nehezen kivitelezhető. A száraz sampon jó opció lehet,kapható a drogériákban is,nem feltétlenül kell házilag kutyulni,bár az is vegyszer ugye.
2012. nov. 20. 09:58
 7/10 anonim ***** válasza:

2. Vagyok

hintőporral is megoldható állítólag, bár az nekem nem sokat segített

2012. nov. 22. 10:01
 8/10 anonim válasza:
Én kipróbáltam hintőporral és jó is, mivel beszívja a nedvességet, de nekem azt mondták, hogy az nagyon szárítja a fejbőrt és korpás lesz tőle.
2014. máj. 19. 18:10
 9/10 anonim válasza:
58%
Lehet hogy nagyon régen írtátok, de hát ebben a témában keresgettem az interneten gondoltam akkor leírom amit tudok...
2014. máj. 19. 18:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Harminc éve kb. mindennap megmosom, hasonló okokból, mint a kérdező. Mégis van hajam, nem hullik. Nem az őskorban élünk már? A heti egy hajmosasnal a hajléktalanok is igényesebbek...
2021. máj. 15. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!