Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon zsíros hajjal mit...

Nagyon zsíros hajjal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Olyan zsíros a hajam h naponta kell mosnom, de azt hallottam h ez így nem egészséges.

Mit ajánlotok mit csináljak?!

2012. nov. 11. 16:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lenne azzal baj, hogy naponta mosod, csak kérdés, hogy mivel ? Szerintem ebben az esetben érdemes szulfátmentes sampont beszerezni. Én próbáltam mindent már zsíros hajra, de eddig nem használt semmi. És mielőtt valami okoskodó idejönne és megmondaná a tutit, közlöm, hogy megcsináltam azt is, hogy hónapokon át hetente 1 alkalommal mostam hajat, de volt, hogy kihúztam másfél hétig is. Nem használt. A hajam ugyanúgy zsíros volt 2. napra akkor is, most is. Mivel ez genetika, amire nincs semmiféle praktika vagy szer. Kénes sampont is próbáltam, de az tönkretette a hajam. Így én most megmaradtam annál, hogy heti 3-4 alkalommal mosok hajat, de szulfátmentes samponnal illetve van kézzel készített samponszappanom is. Balzsamot nem használok, hajvégápolónak egy körömhegynyi kókuszolajat simítok el a száraz hajamon. Nekem ez így bevált, a hajam szebb, mint valaha.
2012. nov. 11. 17:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ.

szulfátmentes sampont hol lehet beszerezni?:)

2012. nov. 11. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első hülyeséget beszél, ez nem genetika... ha ennyire zsíros valakinek a haja az lehet a nem megfelelő étkezés vagy rossz környezet/levegő miatt. Meg a szerek amiket rá ken is okozhatják.

Fel lehet keresni szakembert is és az vizsgálatok után megmondja a tutit.

Nekem bevált az hogy heti egyszer mostam kéne samponnal + minden nap a száraz fejbőrömre zsíros hajra való hajszeszt tettem. Ezt is szakember ajánlotta. Nem 2 hét alatt hat, ezt 3 hónapig csináltam. Persze elhiszem hogy nem mindenkinek válik be, attól függ mi okozza a fokozott zsírosodást. De a gyakori hajmosás az semmiképp nem jó.

2012. nov. 11. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Én olyan szulfátmentes sampont használok, ami egészen konkrétan kézzel készített samponszappan :D Meska.hu-ról rendelem Nadler nevű készítőtől. De itt többet megtudhatsz róla, ez a csaj használja és szereti nagyon:

[link]

Vagy, ha ezzel nem akarsz bajlódni, akkor 2 dolgot tudok még. Az első az olcsóbb változat. Nem egészen szulfát mentes, de így is a kímélőbb samponok közé tartoznak, a DM-es Alverde vagy a Rossmannos Alterra samponok.

[link]

Nekem van ilyen zöld kávésom és elégedett vagyok vele. Eleinte fura volt, mert nem habzik annyira, mint a többi SLS/SLES-es termékek, de attól még jól tisztít. Plusz számomra fontos, hogy szilikonmentes is.

[link]

Az Alterra samponokról sajnos nem sokat tudok, de hát azért linkelem ezeket, hogy te magad utána tudj nézni :)

Na most a másik lehetőség az sajnos elég drága. Gyártanak ugyanis már szulfát mentes nagyon klassz kis samponokat, de olyan horribilis összegeket kérnek el érte, hogy konkrétan 1 árából 4-5 hagyományosat tudnál venni. Most én ezen gondolkodom:

[link]

Nem vagyok benne biztos, hogy ennyi pénzt akarok költeni egy darab samponra, de terveim szerint ezt csak hetente 1x használnám és mellette 1x a samponszappanom. Így talán sokáig eláll és árban ott fogok tartani, mintha állandó jelleggel hagyományos sampont használnék.

De ami ettől vmivel olcsóbb az a Logona és Sante termékek. Esetleg dr Organic, de abban van szulfát, csak nem a klasszikus SLS/SLES, hanem ezektől kímélőbb tenzidek.

Bárhogy is döntesz, ami mindenképp fontos: hígítsd a samponod! Ez nem csak költség kímélőbb, de a hajadra sem viszel fel akkora koncentrációjú vegyszert és azért nem mind1. Nekem erre egy műanyag pohár van odakészítve. Fele annyi sampon kell ,mint egyébként szoktál használni és 2x-3x annyi vízzel szoktam felhabosítani.

Egyébként meg:

[link]

2012. nov. 12. 08:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló nagyon szépen köszönöm.:)

Nem sok ilyen ember van gyakorin aki tényleg utána néz hogy tudjon segíteni másnak...Köszönöm.:)

2012. nov. 13. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Szívesen segítettem :) azért kísérletezek én is a saját a hajammal (a saját naplóm linkeltem be), hogy mással is megoszthassam a tapasztalataim. Bár megmondom őszintén nekem bőrgyógyász mondta, hogy van összefüggés a zsíros bőr és a zsíros haj között. És, ha belegondolsz arcot is napi szinten mosol, ha zsíros, akkor többször is. Tehát logikus, hogy akkor a hajat is meg lehet mosni többször. Csak szerintem - és ez már csak az én véleményem - ebben az esetben tényleg érdemes vmi kímélőbb készítményt használni. Én a samponszappannal nagyon elégedett vagyok. Egy problémám volt vele, hogy az ilyen olajos pakolásokat (kókuszolaj, ricinusolaj meg a többi) nem egészen szedi le, vagy csak én nem voltam elég alapos :D de ha elolvasod a naplóm, akkor látni fogod, bár én az elején pont emiatt nem voltam megelégedve vele. Illetőleg szintén a hoxán írtam cikket is ugyanezzel a címmel a zsíros hajról. És hangsúlyoznám, mindent hónapokig teszteltem még a naplóm írása előtt is, tehát nem 2 használat után kiáltottam ki, hogy sz@r.

Btw: a japánoknál nincs gond ezzel a hajápolási dologgal, ők ugyanis mindennap megmossák. És még sincs semmi bajuk sem a hajuknak. Arról nem is beszélve, hogy megy orrba szájba ez a dolog, hogy milyen káros, ha mindennap hajat mosunk. Na de miben káros, kérdem én? Mit tesz a hajammal? Nekem volt olyan időszakom, mikor mindennap megmostam és nem vettem észre, hogy jobban törne, jobban hullna stb. Akkor?

2012. nov. 13. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!