Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mikor szokja meg a hajam a...

Mikor szokja meg a hajam a szilikon mentes dolgokat?

Figyelt kérdés

Már 3. hajmosáson vagyok túl a szilikon és szulfát mentes samponommal (Dulgon kids) de még mindig nem az igazi :S első hajmosásnál ugy összecsomosodott a hajam hogy alig bírtam szétszedni. Serical latte hajpakolást használtam balzsamként.

elég csalódott vagyok, mert eddig egy héten 1x kelett hajat mosnom de ezzel a samponommal pár nap után "összeesik" a hajam és zsíros hatása lesz. Tudom hogy a szilikonos cuccoktól csak látszólagosan szép a haj, de akkor is úgy hiányzik hajmosás után az a "WOW" hatás :(((

2012. okt. 27. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Van, akinek sosem szokja meg, több lányt is ismerek, aki hetekig, hónapokig próbálkozott, de utána visszaváltottak szilikonosra, mert nem jött be nekik. Vagy ha alapból annyira károsodott a hajad, akkor sosem lesz olyan...
2012. okt. 27. 10:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem káros egész szép a hajam, sajnos egyszer le lett vágatva tépettre most próbálom lenöveszteni egységesebbre. Most hátközépig ér, barna hajam van.

Most egyébként már ne olyan vészes a helyzet mielőtt megmostam tettem rá olívaolajos pakolást attól könyebben lehet kezelni.

2012. okt. 27. 10:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is szilikonmentes hajápolásra tértem át kb 1-1,5 hónapja. Akkor kipróbáltam ezt a Dulgon kids sampont de nekem sem vált be sajnos, hajmosáskor rettenetesen szárított de egyébként nekem is gyorsan visszazsírosodott a hajam tőle. Én váltottam a Balea kókuszos samponjára a szilikonmentes fajtára. Ez viszont nagyon bevált. A Gliss kuros szilikonos hajvégápolókat, és a szilikonos hajolajakat teljesen kiiktattam és helyette olajozok kókusz és argán olajjal. Nekem hihetetlen módon bevált először el sem hittem. Azelőtt a hajam sokszor egy álló gubanc volt. Pakoltam rá ezerrel a szilikonos hajvégápolókat amivel szépen kigubancoltam és másnap kezdhettem elölről az egészet,egyfajta mókuskerék, mert délutánra tiszta gubanc volt, pedig két havonta vágatom a végét. Azóta teljes meglepetésemre szinte siklik benne a fésű még a tarkó résznél is ahol a gubancolódás a legjobban jelentkezett, és a hajtövem és sokkal később zsírosodik be mint azelőtt. Szerintem próbálj meg egy másik sampont ami szilikonmentes.
2012. okt. 27. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem sokat ér a szilikonmentes sampon, ha után rákened a hidrolizált proteineket tartalmazó hajpakolást, mert az is bevonja a hajat, 'védőréteget' képez rá, bár nyilvánvalóan egészségesebb mint a műanyag, de ugyanúgy lezárja.

Ha tényleg át akarsz állni a natúr dolgokra, ajánlott ezeket is kizárni és olyan balzsamot/pakolást választani amiben semmilyen Hydrolyzed...Protein nincs. :)

Nekem is relatív gyorsan zsírosodik a hajam, de pár hete csak a hajam alsó 2/3-ára használok balzsamot/pakolást, és így egy kicsit jobb. Ajánlott a zsíros kajákat is kiiktatni, mert az is sokat számít.

Sok helyen olvastam hogy a Dulgon után gyorsan zsírosodik egyesek haja (én még nem használtam, ezért biztosat nem tudok mondani), ha nem okoz nagy problémát válts sampont, zsíros hajra valót keress, hátha ez a gond. :)

2012. nov. 3. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!