Samponcsere, használ zsíros hajra?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy ha már egy sampont elég régóta használsz, akkor megszokja a hajad és könnyebben kezd majd el zsírosodni is. Viszont ha váltunk egy másik fajta samponra akkor majd azt kell megszoknia a hajnak, így kevésbé lesz zsíros, ill. korpás. Érdekelne, hogy tényleg igaz-e ez a tény, valaki próbálkozott-e már vele.2012. okt. 23. 09:08
1/3 anonim válasza:
Erről én is hallottam már. Nem tudom mennyire igaz, de én egyébként is szeretem váltogatni a samponjaim. Most mondjuk megállapodtam egy márkánál (Alverde), de igyekszem legalább azon belül is 2 különbözőt használni. Mondjuk félévente. De egyébként nem hinném, hogy a zsíros hajra csak az önmagában jó lenne, hogy másik sampont használsz. Nekem is zsíros hajam van, és amit észrevettem, az az, hogy a szilikontartalmúaktól lelapul és jobban látszik, ha zsíros. Most van ilyen kézzel készített samponszappanom is, na azzal még el tudom hordani a 2., adott esetben a 3. napon, kezelhető az egész. De a múltkor (hajhullás végett!) beleválasztottam egy szilikonos samponba, na azzal 2. napon már nagyon látszik, hogy zsíros, de a legrosszabb, hogy nem lehet formázni, nem lehet vele semmit sem csinálni. Ami azért kellemetlen, mert a frufrum mindenképpen be kell lőnöm, különben nem áll meg. Plusz dúsabbnak is hat, ha szilikonmentes termékkel mosom, mert nem lapul le tőle. Esetleg ezt Te is kipróbálhatod.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Jelenleg Head&Shoulderst használok, és mindig is azt használtam, de most váltani akarok. Ez a szilikonmentes sampon jó ötletnek tűnik, majd utánaolvasok egy picit. Azért is fontosak most a hajammal kapcsolatos kérdések, mert frufrut vágatnék, és mivel nekem könnyen/hamar zsírosodó hajam van, jó lenne rá valami "gyógymód".
2012. okt. 28. 15:02
3/3 anonim válasza:
Szia!Én fodrász vagyok és azt javasolnám neked,hogy járj utána miért zsírosodik a hajad.A zsírosódást sok minden kiválthatja.Pl:betegség,vagy környezeti hatások,pl:szennyezett levegő.A legfontosabb,hogy nézz utána milyen típusú a bőröd,ha a hajad zsíros akkor az arcbőröd is.Na most ahogy az arcodra is többféle terméket használsz,a hajadnál is több mindent ki kell próbálni.Mondok pár terméket de legalább egy hónapig kell használni miellőtt a másikra váltasz.Koffeines sampon,hajszesz zsíros hajra pl:stelle zsíros hajra való szesz ezt fodrász cikkesben tudod megvenn,vagy seborin hajszesz ami korpára is jó,továbbá kénes sampon ennek van több fajtája is ezt gyógyszertárban tudod beszerezni.De ne feledkezz meg a haj vég ápolásról sem.A szilikonos hajvégápólot használhatod,továbba különbőző pakolásokat is de csak a hajvégére szabad kenne.A frufru pedig azért zsírosodik mert folyamatosan érintkezik az arcbőrőddel ami ről a zsír a frufrura tapad.Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!