Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Színelőhívó emulzióval hígítan...

Színelőhívó emulzióval hígítani a festéket? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nos arról lenne itt szó, hogy sötétbarna hajból csináltam egy világos aranybarnát. Loreal preference festéket használtam, a festék minősége és a végeredmény is remek, azonban kevés a festék. Mivel elég drága a festék, sajnálnék két dobozzal rádobni a hajamra, mivel két doboznyit nem használnék el, viszont egy mindenképpen kevés. Egy videóban láttam, hogy a leányzó fodrászkellékesben kapható, 40-es színelőhívóval duplázza meg a festék mennyiségét, ezzel megspórolva a második doboz árát. A festék márkája egyezik, ő is loreal preference-t használ, de egy jóval világosabb árnyalatot, és ő sötétbarnából szőkét csinál ezzel a módszerrel.

Tulajdonképpen az érdekelne, hogy ha én ebbe a sötétebb (de szintén világosító) árnyalatba tennék egy gyengébb, 20-as színelőhívót, ami 6%-os oxit tartalmaz ugyebár, akkor az úgy működőképes?

Ebből a videóból szereztem az ötletet: [link]

Szeretném, ha picit hozzáértőbbek véleményeznék, mert én sem vagyok kezdő a hajvilágosítás témában, de ez a színelőhívó emulziós terület ismeretlen.

#hajfestés #L'Oréal #hajvilágosítás #színelőhívó emulzió
2012. okt. 17. 11:07
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

A lány valószínűleg ezt azért csinálta, hogy mindnekinek kihulljon az összes haja és csak az övé maradjon szép. :)

nem hiába árulják az oxikat fodrászkellékesben. Hozzá értő emberek szokták venni általában. De próbáld ki és majd meséld el, hogy miylen érzés kopasz lenni :) /ha netalántán leég a hajad./ Inkább vegyél 2 festéket, inkább festesd be fodrásszal, inkább egy hozzáértő személy segítségét kérd, minthogy egy életre megbánd...

2012. okt. 22. 16:45
 2/3 anonim válasza:

Nekem a fodrászkellékes boltban ajánlották ezt a módszert, hogy dupla adag színelőhívót keverjek a festékhez. (Mondjuk én a festéket is ott vettem, de ez nem hiszem, hogy számít.)

És még van hajam, semmi baja nem lett tőle. :) Világosításhoz szerintem jó, de lehet, hogy érdemesebb inkább megvenni a 2 doboz festéket. De kipróbálni szerintem nyugodtan kipróbálhatod.

2012. okt. 22. 22:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Hosszú hosszú évek óta saját magamnak festem, világosítom, vágom, ápolom a hajam. Történt már rossz dolog, tanultam a hibákból, és úgy gondolom, hogy nem vagyok kezdő a témában, egyszerűen ilyen hígítós történettel még nem találkoztam. Mindezt igazából azért írtam most le, mert jártam rengeteg fodrásznál, egyáltalán megérdeklődni a hajvilágosítás fortélyait. Először, sok éve, komoly rutinnal rendelkező fodrász munkájától valóban kihullott egy kivilágosított tincs. Később, egy másik, szintén rutinos fodrász hölgy az arcomba vágta, hogy feketéből sosem leszek világosbarna. Aztán jártam mesterfodrásznál is, tényleg mesterfodrász a csaj, ő pedig a legkedvesebb választ adta, hogy szépen szívogatjuk, festegetjük, minimum egy év múlva lesz belőle valami, alkalmankénti vagyon ellenében. Nos én itt döntöttem úgy, hogy ha valaki elrontja, legyek én, és magamra költsem a vagyont, ne másnak adjam munkaköltségként. Örömmel ülök itt, a sikeresen kivilágosított (feketéből világosbarna), és természetesen egészséges hajammal. Az egyetlen problémám a festék és a hajam aránytalan mennyisége. Száz szónak is egy a vége, a szakemberekből megjöttem, köszönöm szépen, a kérdésre vagy korrekt választ adj, vagy inkább zárd be a böngésződ.

Második válaszoló: köszönöm :)

2012. okt. 23. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!