Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nem értem mi történik a...

Nem értem mi történik a hajammal. Valaki segít?

Figyelt kérdés

Soha semmi baj nemvolt a hajammal. Tudom, sok minden szerepet játszhat abban, hogy éppen milyen. És én pontosan ezért nem értem, hogy most miért áll úgy, ahogy. Mostanában normálisan eszek, talán egy kicsit több az édes mint eddig, de próbálom kordában tartani. Mostanában boldog vagyok, és nem stresszelek semmin. Rendesen alszok. Jó fajta sampont használok, és balzsamot is. Ritkábban vasalom a hajam. És mégis úgy áll, mint egy idióta! Szálasodik, nagyon gyorsan elvékonyodik (hiába voltam két hete fodrásznál...), töredezik és olyan mint egy szénakazal. Fönn lelapul, alul pedig szét áll.

Lehet tényleg az a baj, hogy mostanában túl sok édességet nasiztam? Vagy mi? Egyszerűen nem értem... Mellette eszek normálisan.

2012. okt. 16. 00:07
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egyébként rohadtul selymes. Szóval igazán nem értem. Bocsi a kisregényért.:)
2012. okt. 16. 00:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Na ez engem is érdekelne, bocsi, hogy nem tudok segíteni, de én ugyanebben vagyok, rengeteg édeset eszek mostanában és összevissza áll a hajam közben meg lapos, de mégis puha meg selymes, nem kizárt, hogy az édességektől van, de én erre még nem gondoltam, viszont most már kezd érdekelni.
2012. okt. 16. 00:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok minden közrejátszhat. Én pld. nem változtattam az életmódomon semmit, annyi, hogy gimi után elkezdtem futni. Szóval nem is lustultam el, nem is eszek mást. Mégis 20-as éveim előtt 2 hónappal el kezdtem zsírosodni... Arcbőr, orr, homlok, hajtő... Hihetetlen :) Eddig azzal küzdöttem, hogy hámlik az orrom és száraz a szám, bőröm és a hajam is egy nagy fészek :D Most meg túlápoltam magam és a hormonok is adtak a tinikor végére egy ilyet... Ha eddig nem volt, hát most behozom a lemaradást :D

Amit ajánlanék: minimum 2-3 liter folyadék egy nap (20kilónként egy liter, én 45kilóval 2 litert iszok tehát), szedj valamiféle vitamint (Béres Szépségvitamin, Revalid, stb.) és valamilyen szelidítősampon. Esetleg az Elseve-nek vannak vitaminos samponjai, azok is jók lehetnek. Hajmosás előtt sima fésűvel szaladj át a hajadon, töveket közvetlenül kihagyva, aztán moss hajat, majd balzsam (ha kell). Utána pedig permetezd be a hajad kifésülést elősegítő balzsammal, amit nem kell kimosni (ez lehet L'Oreal szintén vagy Gliss Kur is, amelyik bejön). Fésüld ki megint. A végére mindenképp vennék valami olajat (pld. kókuszolaj), amit nem kell kiöblíteni.

2012. okt. 16. 07:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy alul az időjárás miatt "áll szét? Ha köd van, vagy párás idő, vagy eső után mész ki, akkor szét fog állni, nekem is úgy van, az ellen nem tehetsz semmit, akármit kensz rá, akármivel mosod, akárhogy vasalod, semmi nem segít. De lehet, hogy ez nem újdonság! :D

Nekem is szétállt alul, és hiába szárítottam úgy, hogy a kefével egyenesre kihúzogattam, nem segített. Pár hete viszont nagyon meglepődtem! Kivételesen nem fésültem a hajamat szárítás közben, csak hajmosás után a nedves hajat (ugyanúgy ráfújtam a hővédőt, meg ugyanazt a pakolást használtam, amit hónapok óta) és szárítás közben csak és kizárólag az ujjaimmal nyúltam bele, fésűvel, kefével nem. És azóta nem áll szét a vége, nem néz ki töredezettnek, teljesen egészséges hatása van, nem is kell vasalni, mert bár nem egészen egyenes, de nem is állnak nagyon szét a hajszálak. Persze esős időben "összeugrik", de amúgy nem, úgyhogy én ezt a módszert fogom ezentúl alkalmazni! :)

2012. okt. 17. 14:47
 5/5 A kérdező kommentje:
és képzeljétek, rájöttem mi van. persze gondolhattam volna. nem tudom másnak így van-e, de nekem vágás után pár napig, egy-két mosásig furcsán áll, és utána lesz szép. most is ez történt, tök jó a hajam. :D
2012. nov. 7. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!