Természetes hajápolás vs. Bolti termékek. Melyikre szavaztok és miért?
Én minden mesterséges nyavalyát most már kerülök, amit tudok... Vagy magam kutyulok valamit, vagy naturkozmetikumot veszek.
Sajna nem mindent lehet kiváltani ugyanolyan jól működő természetes alternatívával (pl hajlakk).
Hajmosás: Szinte mindegy mivel, a lényeg hogy elvégezze a tisztítást. Nem kell ennél többet tudnia. Én a szódabikarbónás hajmosásra szavazok, utána ecetes vizes öblítéssel. Az ecettől kellemesen puha lesz a haj. Szoktam sörrel is öblíteni(félig-meddig mosom csak le). Ha épp megszárítom hajszárítóval a hajam, akkor főleg jó sörrel öblíteni, mert némileg fixál, tartást ad, na meg ápolja a hajat..
De szóba jöhetnek olajak, akár hajvégpolőként, akár pakolásként. A kókuszolaj erre isteni (én a szűz, kókuszillatút szeretem).
A bolti cuccok közül a kedvencem a gliss kur kifésülő spray-e volt, de erről is lemondtam a mérgező összetevői miatt.
Én is natúr termékeket használok.
Otthon keverhetőből szoktam: tojássárgája+méz hajpakolást, kókuszolaj hajpakolást és ricinus olajat is. Kéthetente szoktam alkalmazni.
Ezen kívül bio sampont és balzsamot használok. Az annyiban jobb, mint a sima, hogy nincs benne színezék, illatosító, habosító, emulgeáló. ^^ Cserébe nem színes, nincs jó illata, nem habzik és jól fel kell rázni. ^^ De legalább nm mérgező.
Amit még próbáltam az a színtelen henna (cassia), ezt is nagyon szeretem, havonta 1x szoktam használni, gyógynövény boltban veszem, van benne használati utaítás, hogyan kell felvinni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nekem sajnos nem váltak be a házi hajápolók. Egyedül a kókuszolaj amit használok. Próbáltam tojássampont, mindenféle olajokat, sörös és ecetes öblítéseket, de egyik sem jött be. Természetes összetételű szilikon- és szulfátmentes sampont használok. Nálam a lényeg, hogy egyáltalán ne szárítson, mert hosszú, fenék alá érő hajam van. Balzsamból viszont a nehéz szilikonosokat szeretem, ezek sokkal jobban védik a hajam. Szérumokból és kifésülőspraykből is ezeket használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!