Milyen természetes megoldást válasszak sampon és balzsam helyett a hajmosáshoz?
Szodabikarbona:)
En azt hasznalok. Nem tudom a pontos adagokat, csak ugy szemre szoktam kimerni, de kb. olyan 2-3 evokanal szodabikarbonat felontok 3-4deci langyos vizzel, es az edenykebol locsolok a vizes hajamra zuhany kozben. Egyik kezemmel maszirozom a fejboromet, masik kezemmel fogom a kublit es locsolom a hajamra a lottyot. Dorzsizem, locsolom, dorzsizem, locsolom, majd jo alaposan kioblitem es en is almaecetes oblitessel fejezem be.
De a neten biztos talalsz pontosabb leirast, hogy mennyi bikarbonahoz mennyi vizet hasznalj.
Jó ötlet ez a sima víz, és tényleg ez a legtermészetesebb, csak nem kivitelezhető egy derékig érő hajnál, hisz jó, ha hetente egyszer ráérek megmosni a picikém mellett.
A szódabikarbóna bejött! Egy hét után sem tűnik zsírosnak a hajam. Ezelőtt kicsit korpásnak is tűnt egy idő után, de még ma is olyan, mintha kb. tegnap lett volna megmosva.
Köszönöm a tippeket!
Áruljátok el, milyen szódabikarbónával csináljátok? Nyilván nem az étkezésivel, ugye?
Én azzal próbáltam ki, meg lennék elégedve, csak kicsit almaecet szagú maradt a hajam… lehet, hogy abból sem mindegy, milyet használok?
én kezdetben a szódabikarbonás módszerrel mostam hajat , az almaecetes öblítőt úgy csináltam hogy egy literes kancsót felöntöttem vízzel és bele két evőkanál 5%os almaecetet tettem plusz illóolaj(ok) rozmarign, levendula,teafa, amit szeretnél hogy elnyomja az ecetszagot.
de most kipróbáltam a tojássampont és ugyanúgy megtiszíttja a a hajamat.
úgy cisnáltam hogy két tojást különválasztottam ,még az elején kivettem belőle az ilyen nyákos részt ,utána felvertem a fehérjét, a sárgájához egy kis szódabikarbonát egy citrom levét szűrőn keresztül belenyomtam és illóolajokat raktam bele hogy elnyomja a tojásszagot, majd ezt a cuccot hozzákevertem óvatosan a felvert fehérjéhez,így kaptam egy sárga habszerű anyagot. Nekem hátközépig érő dús hajam van ,nagyjából elég volt rá de neked lehet 3 tojásból kell készíteni. Száraz hajra vittem fel csak simán a tükör előtt állva vállamon törülköző és kentem dözsöltem óvatosan a fejbőrömben végén belenyomtam a fejemet a tálba és úgyis szétkentem a fejemen. A kád fölé hajoltam és picit masszíroztam utána egy nagy csattal feltekertem a fejem búbjára a hajamat és vártam oylan 20 percet. A tojásnak kell egy kis idő hogy kifejtse hatását ezért vártam közben persze tevékenykedtem.MIkor letelt a majdnem fél óra lehet elég 15 perc is amúgy akkor leöblítettem a már megkeményedett! hajamat LANGYOS HIDEG NEM MELEG ÉS FORRÓ vízzel, így elértem azt hogy nem főtt meg a tojás a hajamban így nem lettek benne darabok .Kicsit fura tapíntású volt mikor leöblítettem kételkedtem de mikor megszárítottam puha selymes és tiszta lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!