Mivel mossam le a ricinusolajat?
Nekem eddig nagyon bejön, a szempilláimra is használom, a hajamat rettenetesen puhává teszi, sőt, a korpásodásom és a fejbőr-viszketésem is lemúlt, mindössze egy problémám van vele: nem tudom elég alaposan kimosni. Szagos marad, és olajos tapintású. Milyen samponnal tudnám a leghatékonyabban kimosni, hogy lehetőleg ne mossam le a fél fejbőrömet? Vagy hígítsam valamivel? (A tojássárgájás verzió bejött, de úgy is nehéz volt kimosni.) Van valami kifejezett zsír(olaj)oldó sampon? Vagy használjak zsíros hajra való sampont, hogy kihozza?
Segítsetek, mert szeretném használni, de ha nem tudom elég jól kimosni, akkor bűzleni fog az egész fejem...
Köszönöm előre is :)
Én nyáron csináltam ricinusos kúrát, hogy egészségesebb legyen a hajam.
Én úgy csináltam, hogy bő, meleg vízzel alaposan kiöblítettem a hajamból a ricinusolajat, majd egy kis tálkába kevertem el sampont egy pici vízzel. Jó alaposan megmostam a hajam, leöblítettem, majd megismételtem a samponozást. Utána tettem egy kis balzsamot a hajamra, amit 2-3 percig a hajamon hagytam.
Ettől még puhább lesz a hajam, és még jó illatú is lesz. :)
Nyoma sem marad a ricinusolajnak.
17/L
Szóval semmi extra, oké :) Akkor gyakorolni fogom a samponozást, és az alapos hajmosást.
Köszi a sok hasznos választ! :)
Utolsó, azért nem árt hajat mosni az olajos bedörzsölés után, elég érdekesen néz ki az ember olyankor :)
Kérdező, én ugyanúgy mosok hajat, mint máskor, de nem veszem észre, hogy nehezebben tisztulna a hajam.
Egyszer rajta hagytam egy éjszakát, hát a másnapi lemosáskor két marék hajam kijött... Úgyhogy inkább csak pár óráig hagyom fenn, és így nem jön ki annyi hajam, de mégis puha lesz.
Kedves utolsó, szerencsésnek mondhatod magad, hogy ki tudod mosni normálisan, én sajnos nem :'D De gyakorlat teszi a mestert, úgyis belejövök majd.
"Egyszer rajta hagytam egy éjszakát, hát a másnapi lemosáskor két marék hajam kijött..."
Nem jött ki több hajad mint általában, csak az olaj összetapasztja valamennyire a hajat és nem esik ki a hajszál csak mikor a hajadon végig húzod a kezedet. Máskor is annyi hajad hullik ki, csak nem tűnik fel, mivel az nem marad a fejeden, hanem egyenesen a földre esik. :)
Lehet gyenge a sampon amit használsz, vagy nem mosod elég alaposan a hajad. Én az Elseve Total Repair 5-ot használom és kétszer jól átmosom a hajam. Nekem nagyon jól kijön az olaj belőle, puha marad a hajam. Először mosd meg a hajad ahogy mindig is szoktad. Aztán csatold fel a hajad nagyrészét és mosd meg alaposan ami lent maradt. Engedj le még a hajadból egy részt és azt is mosd meg jól. A maradék hajadat is mosd meg aztán, és a második mosásnál is tégy ugyanígy. Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!