Tudtok olyan élelmiszereket, amik kifejezetten károsak a bőrre?
Természetesen az alkoholon és egyéb "drogokon" kívül.
Pl. az aszalt gyümölcsökről olvastam, hogy petyhüdtté teszik a bőrt. (Persze kis mennyiségben biztos nem árt.)
Aztán a tejről írták valahol, hogy elősegítheti a ráncok kialakulását.
Tudtok még ilyeneket?
ezek csak tévhitek. Nem is hallottam róluk pedig kozmetikus vagyok. Ami tény hogy az alkohol mivel vizet von el a szervezetből ezért tényleg árt a bőrnek, de nem csak a bőrnek árt hanem az egész szervezetből vonja el a vizet igy ott is problémát okoz csak az nem látszik.... A másik ami nagyon látszik a cigi.
Egy egy élelmiszerből nagyon sokat kéne enni hogy megártson vagy látszódjon bőrön., Ha pl csak tejen élsz vagy megiszol egy nap 3 litert az tényleg nem jó, de amennyit átlagban fogyaszt az ember annak nincs következménye.
Köszi a válaszokat.
Nekem is előjönnek a pattanások a cukros kajáktól, és főleg a csokitól, a mogyorótól (pedig az amúgy állítólag egészséges), és a vörösbortól.
Ági8405, van még más is, ami vízelvonó hatású, pl konyhasó? És a zsír tényleg nem jó, helyette inkább olivaolaj, cukornak meg nyirfacukor? Időnként divatba jönnek bizonyos élelmiszerek, de nem tudom, hogy tényleg van-e tudományos alapja, mert nem értek hozzá, csak azt látom, hogy nagyon ajánlgatják. :) Ja, és mégegy kérdés, hogy a vízhajtó hatású teáktól nem lesz dehidratált a bőr? A szövetek közül kihajtott víz az pótlódik?
Hát régebben én is próbáltam ilyen megfigyeléseket tenni, de igazából nem jöttem rá, melyik élelmiszer okozza a pattanásaim, annyit viszont el tudok mondani, hogy amióta gluténmentes diétán vagyok, azóta nagyon sokat javult a bőröm és igazából a gyulladások elmúltak.
Szerintem inkább olyan dolgok okoznak ilyeneket, amikre éppen egyáltalán nem gondolunk, mint a glutén, azaz a búza, rozs, árpa, zab és ezek lisztjei, vagy az ezekben lévő valamilyen méreganyag ami mondjuk penészgombáktól származik. Sőt szerintem az a legtöbb élelmiszerre igaz, pl az avas olajos magvak stb.
Az olajok nem jók hevítve, de erről én nem tudok Neked tudományos értekezést írni, szerintem nézz utána. :) Az állati zsír is jó vagy a kókuszzsír. Lényeg az, hogy ha olajat veszel, az se legyen hidrogénezve. Olivaolajat én kimondottan csak salátára teszek, mindenmást zsírral készítek.
A cukor helyett azért jó a nyírfacukor vagy xilit, xilitol más néven, mert a glikémiás indexe csak 7, a cukornak meg azt hiszem 100(?), de ennek is utána kéne nézni pontosan. Amúgy az íze ugyanolyan, annyi, hogy drága... :/
A xilitollal meg a nyírfacukorral az a bajom, hogy azok nem cukrok, hanem cukoralkoholok, amik édesek ugyan és kevésbé hizlalnak, de a bélflóra mikroorganizmusai elkezdik valahogy máshogy fermentálni, és engem tökre felfúj, és szabályosan rosszul leszek tőlük. Rájuk is van írva, hogy szoktatni kell magunkat hozzá, meg nagy mennyiségben hashajtó stb nálam ez már rég rossz, ha valamit szoknom kell.
Csak szólni akartam, hogy ne lepődjön meg senki, ha nem bírja az emésztése. A legtöbb édesítőszer ilyen.
Ajánlom a steviát inkább.
nem ugyanaz a xilit és a nyirfacukor épp ezért a nyirfacukor drágább jóval. A xilit csak nyírfacukor származék, de a hatása ugyanaz.
A stevia tényleg jobb de háromszor annyiba kerül mint a xilit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!