Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a hajam barna árnyalatú,...

Ha a hajam barna árnyalatú, de a fényben aranyosan csillog, akkor milyen hajfestéket tudok használni amitől hasonló csillógású lesz? és nem vöröses.

Figyelt kérdés
Márkát is írjatok. Köszi
2012. okt. 1. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Az arany csillogás az a .3 végződés a vöröses az a .4

Tehát ne válasz olyat, aminek a kódjában 4-es van.

Gondolom a hajad 7-es vagy 6-os színmélységű lehet, mert ezek a tipikus szőkésbarna árnyalatok, a 7-es inkább a szőke, a 6-os a barna felé hajlik.

Azt javaslom, hogy professzionális hajfestéket használj, mert a boltitól isten tudja csak, hogy milyen színű lesz a hajad, azok nem ilyen finom színbeállításra vannak kitalálva, hanem drasztikusabbra.

Ha csak a fényét szeretnéd aranyra, akkor az inkább 7.03 vagy 6.03, mert minél hátrább van a szám, annál kevésbbé érvényesül a szín. A 7.4-es és a 6.4-es azok sokkal aranyszínűbbek, kicsit sárgásak.

Javaslom amúgy, hogy loreal (majirel) hajfestéket használj, nekem az a tapasztalatom, hogy ma magyarországon ez az egyik legjobb hajfesték. Az árától nem kell megijedni, mert centinként 1ml-t kell használni belőle a hajadra, és egy tubusban 50ml van, ami egy seggig érő hajra elég. Hátközépig érőre kb a fele kell, vállig érő hajra 3 hajfestésre elég. Ha természetes a hajad, akkor 6%-os oxit kérj hozzá.

Miért akarod egyébként olyanra befesteni a hajad, amilyen egyébként is? Őszülsz?

2012. okt. 1. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy színtáblázatot, persze az ilyen netesen a fénye nem látszik, de fordászkellékesnél meg tudod nézni úgyis. Ha bizonytalan vagy, inkább a világosabbat válaszd, mert könnyebb egy hajat sötétebbre festeni. Viszont festés után egyébként még fakul egy kicsit a szín az első néhány hajmosásnál.

[link]

Ezen a 6-os egyébként kicsit sötétebb, mint a valóság szerintem...

2012. okt. 1. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Bolti festékek közül az "aranyfényű mokka" tuti jó,Palette Deluxe-ban kapható,vagy a Syossból a "mézbarna". Én is ezeket használom mostanában,és nem vöröses színűek,hanem tipikusan aranyfényű ! De ezek elég sötét árnyalatok,ha szőkésebbet akarsz,akkor valami "mandula" árnyalatot válassz.
2012. okt. 1. 16:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes válaszokat! Sajnos picikét őszülök (szerencsére még nem látható helyen), pedig még fiatal vagyok hozzá :( Szeretem a hajszínemet éppen ezért szeretném a természetes hajszínemhez legközelebbi árnyalattal befesteni.Egyébként 7-es árnyalatú a hajszínem, úgyhogy valami világosabbal kezdek. Ezer köszönet minden kedves válaszolónak,hasznos tanácsokkal láttatok el! (Különösen az első válaszoló!) :)
2012. okt. 1. 17:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha 7-es árnyalatú a hajad és ugyanolyat szeretnél, akkor azzal is fesd, mert a 8-as viszont sokkal világosabb. 7.04-es lesz a te színed szerintem...

Ha fodrászkellékesnél veszed, akkor meg tudod csinálni, hogy csak egy mogyorónyit keversz be (amíg nem kevered ösze, addig a festék és az oxi is akármeddig eláll) és egy rincsen kipróblod, hogy milyen színe lesz, tetszik-e.

Mivel még nem volt festve a hajad, allergiapróbához úgyis be kéne keverned egy kicsit, ezzel egyúttal meglesz az is :)

2012. okt. 1. 19:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget, már várom a hétvégét, hogy kipróbáljam egy tincsen az új színemet bőrpróbával egybekötve :) Köszönöm!
2012. okt. 1. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy félreértés ne essék a 4es végződés az RÉZ vagyis vörös...
2016. jún. 7. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!