Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Egy barátnőnek nagyon pattanás...

Egy barátnőnek nagyon pattanásos az arca. Sok mindent kipróbált, de semmi sem hatott eddig neki. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Már adtam neki ilyen tiniderm tonikat és pattanás stop gélt, de az se jó :/ Szeretnék segíteni neki, mert tényleg nagyonh zavarja a sok pattanás.

2012. szept. 27. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:
bőrgyógyász.
2012. szept. 27. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
először is rendszeresen járjon kozmetikushoz és olyan terméket használjon amit az ő bőrére ajánlanak pont. Másik hogy szedjen cinket, figyeljen a táplálkozásra.
2012. szept. 27. 17:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. szept. 27. 17:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Vizsgáltassa ki magát, mert a pattanásnak általában belső okai vannak. Menjen el vérvételre, keressenek gócot (gyulladást) a szervezetében pl fül-orr-gégésznél, nőgyógyászhoz, hormonvizsgálatra esetleg, fogorvoshoz (illetve fogászati panoráma röntgenre, hogy a rejtett problémák is kiderüljenek), továbbá vizsgáltassa ki, hogy nem érzékeny-e laktózra, vagy lisztre, vagy valami más probléma nincs-e az emésztésével, mert az is okozhatja.

Nekem az utóbbi volt (laktózérzékenység) az oka, de az összes vizsgálatot elvégezték. Állítólag a fül-orr-gégészet a leggyakoribb, hogy gond van, a második a fogászat, utána az egyebek és legritkább a hormonprobléma. De engem a bőrgyógyász első körben elküldött ezekre.

2012. szept. 27. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
J,a viszont mondom, hogyha a bőrgyógyász nem küld el, akkor a háziorvostól is kérhet beutalókat.
2012. szept. 27. 17:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbálja ki a kénes szappant, kimondottan jó pattanásos bőrre.
2012. szept. 27. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Akneroxid, vény nélkül kapható gyógyszertárakban.
2012. szept. 27. 18:31
 8/9 anonim válasza:

Ami nagyon bevált eddig nagyon sok ismerősömnek, akinek pattanásos volt a bőre:

ricinus olaj + mandula olaj vagy oliva olaj

-ezt önts össze valamilyen tubusba

( a ricinus olaj legyen benne nagyobb részben, mert annak van a tisztító hatása, a másik olaj a táplálás miatt van)

-nyomj egy borsónyit vagy akár többet a tenyeredbe és alaposan masszírozd az arcodba.

(a szemedet sem kell kihagyni, úgyis olaj tehát táplálja)

-majd egy kisebb kéztörlőt, amit csak erre fogsz használni vizezd be teljesen meleg vízzel

(tényleg legyen annyira meleg, hogy épphogy csak alá tudj nyúlni)

-utána csavard ki a törölközőt és terítsd az arcodra, egészen addig hagyd rajta, amíg nem hűl ki

-végül a törölközővel körkörös mozdulatokkal dörzsöld végig az arcodat

(ne durván)

ja és legvégül kend be krémmel az arcodat....

Nekem van kb 14 kis törölközőm, amit erre használok, mert minden nap ezzel tisztítom az arcomat és minden nap tisztát kell használni

(én is hetente egyszer mosom ki őket a többi törölközővel együtt)

A sminkemet is ezzel mosom le, nem használok semmi más tisztítást arcra és nem vagyok pattanásos....

remélem végig olvasod és kipróbálja a barátnőd! :) remélem bejön :)

2012. szept. 27. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Vermix, dm-be lehet kapni, nem egészen 2000 ft, nem rég kezdtem el használni de eddig csak jót tudok mondani róla :)
2012. szept. 28. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!