Milyen alapozót kellene venni erre a pattanásos bőré? . Vagy milyen készítményt kellene alkalmazni? Valaki segítsen
Felejtsd el a pattanásokra való készítményeket, évtizedes tapasztalat, hogy azoktól lesz a legtöbb pattanásom.
Semmi sav, semmi alkohol!
Amit ajánlani tudok azok a natúr kozmetikumok.
A holt-tengeri iszapszappan nagyon jó innen tudod beszerezni, de sokszor bioboltokban is van.
Én úgy szoktam, hogy alaposan felhabosítom, és kb fél percig masszírozom vele a bőröm és hidegvízzelöblítem. Nagyon jó, nekem maximálisan bejött. Eztán babaarckrémet használok, amit az enyhén nedves bőrbe masszírozok. Tonikot csak akkor használok, ha makacs szennyeződés van az arcomon. pl. por vagy erős alapozó, ha nem muszáj nem szükséges használni, mert a vattával csak dörzsölgeted a patikat és terjedhetnek tovább. Arcradír szigorúan tilos, mert bár a hámlasztást ajánlják, de közben mikrosérüléseket okoz a bőrön ami mentén a pattanások elterjednek. A bőrradírt helyettesítheted sószappannal, sokkal kíméletesebb, igaz macerásabb.
Alapozót is natúr termékek közül válassz, nekem az Alverde kompakt alapozója bejön, nem is drága. Azért az alapozót nem szerencsés minden nap használni, én ilyen melegben csak korrektornak használom, télen egész arcra, mert védi a hidegtől.
Ezen túlmenően ne fogyassz sok édességet, fűszeres, zsíros ételt, olajos magvakat nagy mennyiségben egyszerre, ami esetenként pattanásokat okozhat. A gyorskaja sem hasnál nekik, ellenben a sok vitamin, zöldség gyümölcs igen. Ezen túlmenően szedhetsz kifejezetten bőrre való vitamint, a c-vitamin cinkkel is nagyin jó rá, meg a biotin, E-vitamin stb...ezeket egy készítményben is megtalálod.
Ha makacsul maradnak a patik javaslom keress fel bőrgyógyászt vagy menj el ételallergia vizsgálatra.
Ja és még annyit, hogy csak este mosok és krémezek arcot, reggel nem, mert a sok mosás sem tesz jót neki érdekes módon. Este viszont alaposan megmosom.
A Babylove arckrémet tudom ajánlani, DM-ben 300 forint kb.
Nekem is pattanásos volt a bőröm, eléggé csúnyán. A bőrgyógyásztól kaptam Zineryt arckrémet -nem segített. Itt egy kis tájékoztatás és pár vélemény róla, mert attól még, hogy nekem nem vált be lehet, hogy hasznos:
Egy évvel később szedtem rá Roaccutant. Nekem az sem vált be, de nagyon sokaknak igen. Viszont ez egy bivalyerős gyógyszer így csak akkor ajánlom ha tényleg úgy gondolod, hogy szükséged lehet rá. Mellékhatásai, betegtájékoztató: [link]
Nos, ami viszont nekem használt az a legegyszerűbb mód: kitisztítottam a pattanásból a gennyt, lefertőtlenítettem és vízben elkevert szódabikarbónával leszárítottam. Első körben neked is ezt javasolnám.
Mivel persze nem egy-két nap alatt jött rendbe a bőröm (kb. 1 hónap volt) sokáig használtam alapozót. Először a Vichy Dermablend-et (30ml 5590Ft), csak annak sajnos elég sárgás árnyalata van, ezért váltottam a Bourjois Bio Détox Organic alapozóra, ami nekem nagyon bevált. Üzletekben nem nagyon szoktam látni, meg ott drágább is, ezért a www.tesminked.hu -ról szoktam megrendelni, ott 30ml 2990.
Pár vélemény a Bio Détoxról: [link]
itt írnak róla hideget-meleget, nekem azért vált be, mert olajmentes, így sokkal jobb a fedése mégsem tömíti el a pórusokat.
Remélem tudtam segíteni, majd ha kipróbálod esetleg valamelyiket írd meg a Te tapasztalataidat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!