Ricinus olaj használata hajra, pontosan!?
Már nagyon sok véleményt olvastam a ricinus olajról és szeretném elkezdeni használni, de van pár hézag az alkalmazásában még. Tehát kimosom a hajamat rendesen samponnal, aztán rákenem a tövére rétegről rétegre(vagy egészére is) befóliázom, vagy zuhanysapka. aztán törölközőbe csavarom, aztán várok vele órákat, aztán kimosom -sima meleg vízzel, vagy samponnal?
olvastam h előtte fel kell melegíteni- mikro vagy kis edénybe gázon?, egyáltalán mennyit érdemes használni? sampon mennyiségűt? (mell fölött, váll alatt ér a hajam)
és lesz valamilyen illata/szaga a hajamnak vagy csak semleges lesz?
illetve szempillára és szemöldökre csak ugyanúgy "felkenem"?
Szia!
Én így szoktam: felmegítem mikróban az olajat (egy 30 gr-os üveget szoktam venni, azt osztom 3 fele, hátközépig érő hajam van). 10 mp elég neki a mikróban, majd felkenem, de csak a fejbőrbe masszírozom bele, meg a hajtövekre egy picit. Utána hajszárítóval rámelegítek a hajamra, fólia, törölköző, minimum 3 óra pihi. Majd kimosom jó alaposan, általában 3x mosok hajat ilyenkor, hogy biztos kijöjjön.
Egy minimális olaja szaga lesz a hajadnak, de pár óra alatt kimegy belőle.
Nem kell megmosnod előtte, én úgy szoktam csinálni, hogy hajmosás előtti este rákenem, és egész éjszakára fönt hagyom.
Ricinust csak a fejtőre kenek, mert állítólag a haj vége megtörik tőle. (ezt mondjuk csak néhányan tapasztalták) Szóval a hajtőre ricinust kenek, a haj hosszát pedig kókuszolajjal és olívaolajjal kenem végig. Hajszárítóval megmelegítem egy kicsit a hajamat, ráhúzok egy zuhanysapit, egy jó vastag téli sapit, és másnap reggel lemosom. A Schauma intenzív olaj samponját használom, 2 mosással tökéletesen kijön, és egyáltalán nem marad utána zsíros érzés.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kb. 2 órája kentem fel jól bebugyoláltam, de lehet estére is fent hagyom . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!