Szalicilles hámlasztás, otthon de hogyan?
50g híg alkoholba szoktak tenni 1g szalicilsavat. Úgy tudom, hogy ez a FoNoVII. ajánlása.
Te gondolom egy pálinkás pohárba teettél egy púpozott evőkanállal. A BŐRÖDÖN NAGYON AGRESSZÍV ANYAG! én csak azért használom, mert egy molekuláris biológus hallgatónak illik tudni, hogy hol a határ!
Milyen alkoholt használtál?
Nekem a 2% os két nap alatt úgy kiszárította a bőröm mint a fene, majd lehámlott.
Konyhai mérlegen kimértem 2g-ot és azt próbáltam oldani 8g alkoholban. Az alkohol kb félig 70%os patikai félig pedig alkoholos arc tonik volt ami a leírás szerint tartalam szalicil sav-at is.
Egész jól hámlaszt, bár most a keralit nevű tyúkszem szerrel próbálkozok. Kár, hogy azan nincs rajta hány % ban tartalmaz szalicil savat.
itt részletesen olvashatsz az otthoni hámlasztásról, talál recepteket, érveket, ellenérveket
Én egy kb evőkanálnyi 40%-os alkoholos, gyógynövényes tinktúrába kevertem egy késhegynyi szalicilt és egy kis citromlevet, illetve pár csepp propolisz tinktúrát, majd egy vattapamaccsal áttöröltem az arcom, szépen tisztít, és a problémás bőrömön nekem segített. Egy héten 1x vagy 2x használom, ha szükséges, napozni nem szabad utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!