Mennyi idő kell amíg lekopik a szilikon a hajamról?
Figyelt kérdés
Át akarok térni natúr cuccokra hajápolás terén. Ha szilikonmentes sampont és balzsamot kezdek el használni, akkor kb. mennyi idő kell míg teljesen lekopik a szilikonréteg a hajamról? Olyan 1 hónap?2012. aug. 27. 18:22
1/7 anonim válasza:
Nekem kb. 3-4 hét volt. Legelőször én a hajtövén vettem észre a pozitív változást. Míg azelőtt hajmosás után pár nappal már a fejbőrömhöz tapadt a haj, most simán kibír egy egész hetet is. De akkor mindent el kell felejteni amiben szilikon van, ebbe beleértendő az ilyen hajvégápoló csepp is. Helyette kókuszolajat, argánolajat használhatsz.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát az az igazság, hogy elég rusnya a hajam a szilikonos cuccok mellett is :) Száraz, fakó, töredezett. Most kaptam Dr Immun sampont amitől kicsit félek, hogy zsíros hajra van, bár úgy írják jó hajhullásra is. Előtte szeretnék szilikonmentes dolgokkat használni, hogy "megszabaduljon" a hajam a rétegtől és be tudja "szívni" a dolgokat ami abban a samponban van, hátha így jó lenne és használna.
2012. aug. 27. 18:34
3/7 anonim válasza:
Semennyi idő nem kell neki, csak át kell mosni egy erősebb samponnal. Olyannal, ami szilikon és egyéb filmképző anyagoktól mentes, és lehetőleg Sodium Lauryl Sulfate-ot tartalmaz. Vannak kifejezetten erre való samponok is, 'clarifying' samponok. Azt érdemes tudni, hogy a szilikonok között sok vízben is oldódik.
4/7 anonim válasza:
Még annyit, hogy ettől jól kiszárad a haj, úgyhogy utána balzsamozd és olajozd be.
5/7 A kérdező kommentje:
Pl a Balea mélytisztító samponja jó erre? És a Lorin rózsaszín flakonú samponja? Úgy olvastam, hogy ezekben nincs ilyen anyag.
2012. aug. 27. 18:55
6/7 anonim válasza:
Végül is jók, igaz Laureth Sulfate van bennük, az is leszedi, csak kicsit enyhébb a Laurylnál. Ha a szulfátokat nem akarod elhagyni, akkor szerintem 2 hajmosás, és teljesen leszedik ezek is a szilikont. A Balea talán jobb erre. Én a Pantene Aqua Lightot használtam anno, abban mindkét szulfát van.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a haj töredezéséért és a szárazságáért én elsősorban nem a szilikonokat, hanem a szulfátokat okolnám. Attól, hogy valamiben nincs szilikon, még egyáltalán nem natúr sajnos. A szulfátok az igazi "ellenség" nálam így viccesen mondva, azok a tisztítóanyag, amik irritatívak és szárítóak.)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Majd idővel szulfátmentes samponra szeretnék átérni, csak fokozatosan akarom hozzászoktatni a hajam a "méregmentes" létre :)
2012. aug. 28. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!