Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi idő kell amíg lekopik...

Mennyi idő kell amíg lekopik a szilikon a hajamról?

Figyelt kérdés
Át akarok térni natúr cuccokra hajápolás terén. Ha szilikonmentes sampont és balzsamot kezdek el használni, akkor kb. mennyi idő kell míg teljesen lekopik a szilikonréteg a hajamról? Olyan 1 hónap?
2012. aug. 27. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 3-4 hét volt. Legelőször én a hajtövén vettem észre a pozitív változást. Míg azelőtt hajmosás után pár nappal már a fejbőrömhöz tapadt a haj, most simán kibír egy egész hetet is. De akkor mindent el kell felejteni amiben szilikon van, ebbe beleértendő az ilyen hajvégápoló csepp is. Helyette kókuszolajat, argánolajat használhatsz.
2012. aug. 27. 18:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát az az igazság, hogy elég rusnya a hajam a szilikonos cuccok mellett is :) Száraz, fakó, töredezett. Most kaptam Dr Immun sampont amitől kicsit félek, hogy zsíros hajra van, bár úgy írják jó hajhullásra is. Előtte szeretnék szilikonmentes dolgokkat használni, hogy "megszabaduljon" a hajam a rétegtől és be tudja "szívni" a dolgokat ami abban a samponban van, hátha így jó lenne és használna.
2012. aug. 27. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Semennyi idő nem kell neki, csak át kell mosni egy erősebb samponnal. Olyannal, ami szilikon és egyéb filmképző anyagoktól mentes, és lehetőleg Sodium Lauryl Sulfate-ot tartalmaz. Vannak kifejezetten erre való samponok is, 'clarifying' samponok. Azt érdemes tudni, hogy a szilikonok között sok vízben is oldódik.
2012. aug. 27. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ettől jól kiszárad a haj, úgyhogy utána balzsamozd és olajozd be.
2012. aug. 27. 18:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Pl a Balea mélytisztító samponja jó erre? És a Lorin rózsaszín flakonú samponja? Úgy olvastam, hogy ezekben nincs ilyen anyag.
2012. aug. 27. 18:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Végül is jók, igaz Laureth Sulfate van bennük, az is leszedi, csak kicsit enyhébb a Laurylnál. Ha a szulfátokat nem akarod elhagyni, akkor szerintem 2 hajmosás, és teljesen leszedik ezek is a szilikont. A Balea talán jobb erre. Én a Pantene Aqua Lightot használtam anno, abban mindkét szulfát van.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a haj töredezéséért és a szárazságáért én elsősorban nem a szilikonokat, hanem a szulfátokat okolnám. Attól, hogy valamiben nincs szilikon, még egyáltalán nem natúr sajnos. A szulfátok az igazi "ellenség" nálam így viccesen mondva, azok a tisztítóanyag, amik irritatívak és szárítóak.)

2012. aug. 27. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Majd idővel szulfátmentes samponra szeretnék átérni, csak fokozatosan akarom hozzászoktatni a hajam a "méregmentes" létre :)
2012. aug. 28. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!