Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hosszúhajúak! Ti mivel ápolját...

Hosszúhajúak! Ti mivel ápoljátok a hajatokat hajmosás előtt, alatt, után?

Figyelt kérdés
Azt szeretném, ha szép lenne a hajam és egészséges. Hajmosáskor egyszer megmosom aztán balzsamot használok, megszárítom és kb ennyi, de mindig teljesen lelapul és nem tudom mit kéne használni hogy 2 napnál tovább szép maradjon. Ti miket használtok hajmosáshoz, közvetlen utána és a mindennapokban?

2012. aug. 23. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
nekem van ilyen szérumom amiz nedves hajra szoktam fújni. ez nem nehezíti el a hajat, hanem ápolja és csillógóvá teszi. nekem bevált! :)
2012. aug. 23. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
amit*
2012. aug. 23. 21:29
 3/6 anonim ***** válasza:
csillogóvá* úh mennyi hibával gépelek én ma :)
2012. aug. 23. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Ha nagyon ráérek, akkor feldobok egy pakolást, de általában csak sampon és víz. :D

A hosszú haj sajnos jellemzően lapul, hacsak nincs ritka szerencsés hajtípusa az illetőnek, ezen sajnos csak a tupír és lakk segít, de mosás után még magától is jó a hajam, szóval csak akkor vetem be, ha nagyon muszáj. :S

De minél több vackot kensz rá, annál inkább elnehezedik a haj és laposabb lesz. Esetleg göndörítsd-hullámosítsd/ne vasald, az azért ad neki egy volument, illetve egy jó fazon is segít a dolgon, ha elöl-hátul egyhosszú a hajad, nem csoda, ha lapos, érdemes az elején hagyni pár rövidebb tincset, illetve a fedőhajban is. Ki is néz valahogy, de hosszú is. :)

Hát én ha vasalom v besütöm a hajam, akkor fújok rá hővédőt, sokat nem hiszem hogy használ, de nem is árt alapon. :D

Meg ha ide tartozik, igyekszem eleget inni, és szedek multivitamint is, mert szerintem ha belülről nincs meg minden, akkor kívülről kenhetsz akármit rá, semmit nem érsz el vele. De próbálkozhatsz kimondottan hajra való vitaminokkal is.

2012. aug. 23. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Lelapulás ellen nem sok mindent tudsz tenni. Sajnos az enyém is 2 nap után lelapul, 3 naponta mosom. A balzsamot hova szoktad tenni? Mert ha a fejedre is teszel, akkor attól lapulhat le olyan hamar. Én a fülem aljától lefelé szoktam tenni, arra az 1 méterre. :D

Mosás előtt kókuszolajat szoktam általában a hajamra kenni, nem túl sokat, annyit, hogy éppen zsírosnak tűnjön. Pár órával később megmosom szulfátmentes samponnal (csak a fejemen samponozok), majd balzsamot használok (Wella Pro Series Repair a kedvencem). Utána mikor törölközőszáraz eloszlatok rajta pár csepp kókuszolajat és hagyom megszáradni. Mikor már megszáradt teszek rá hajvégápoló szérumot (most 2 fajta Gliss kur van itthon és egy Avon), vagy befújom kifésülő sprayjel (Pantene Aqua Light vált be legjobban). 2 mosás között is minden nap teszek rá a szérumból vagy sprayből.

2012. aug. 24. 09:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Hajmosáskor kétszer megmosom, majd egyszer balzsamot is teszek rá, és azt is leöblítem. Nem törlöm, nem hajszárítózom, mosás után először körfejes, majd utána sima műanyag kefével kifésülöm, hagyom magától megszáradni, és 7-10 napig kifogástalan az állapota. Természetesen fontos a sampon és a balzsam minősége. Meg nekem az is fontos, hogy állatkisérletes legyen a termék.

(Egy MLM-rendszerben kapható sampont és balzsamot használok. Nevét nem írom le, mert mindig akad fanatikus anti-MLM-es őrült, aki ezért följelent, és ha pont olyan moderátor találja meg, amelyiknek nem tetszik, akkor törlik).

2012. aug. 24. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!