Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szódabikarbónás hajmosás...

Szódabikarbónás hajmosás vélemények? Próbálta már valaki?

Figyelt kérdés

2012. aug. 17. 11:09
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
7%
Eszembe sem jutna. Samponnal, balzsammal és vízzel szoktam megoldani. Ráadásul elégedett is vagyok vele. Miért váltanék?
2012. aug. 18. 09:51
 2/33 A kérdező kommentje:
Mert miert ne?! A samponokba mindenfele anyagot beletesznek.. A 90% uk szilikont is tartalmaz.... Es a szodabikarbonas hajmosas teljeseen eltavolitja a zsírt es semmi karos anyagot nem tartalmaz....
2012. aug. 18. 10:32
 3/33 anonim ***** válasza:
3%

Nagyszerű! Fogj egy marék szódabikarbónát, mossd meg vele a hajad. Remekül csináltad, de ha neked ez meggyőződésed, miért tetted fel a kérdést?

Én nem fogom ezt tenni, és a kérdésre csak a saját véleményem tudom leírni, és a saját indokaim. Én nem ismerem azt a gonosz manót, aki végigjárja a világ összes samponját, és beletesz mindenféle dolgot.

Nem samponokat használok, hanem több éve egyetlen konkrét sampont. Nem mindenféle anyagot tesznek bele, hanem nagyon jól kikalkulálták, hogy miket tegyenek bele és milyen mennyiségben. Több évtizedes világszínvonalű (nem mellesleg állatkisérletmentes) kutatás van mögötte,

-hogy kiváló minőségben tisztítson;

-hogy a hajszálakban a lipidveszteséget és a nedvességtartalmat helyreállítsa;

-hogy újjáépítse a hajszál hámrétegéből elveszett sejtmembránt, miáltal a hajszál erősebb, rugalmasabb lesz, jobban megtartja a nedvességet;

-hogy mindezek mellett ne okozzon kárt a fejbőrnek;

-sőt miután lefolyt a lefolyóba a környezetet se szennyezze.

Ezek az én indokaim. Nem érdekel, hogy a samponok hány %-ában van szilikon. Ebben pont nincs. A többit meg ugyanúgy nem fogom használni, ahogy sima szódabikorbónát sem. Ha neked elég, amit az tud, használd azt. Nekem nem elég.

2012. aug. 18. 11:44
 4/33 A kérdező kommentje:
egy szoval sem mondtam h en azzal akarok hajat mosni. egy szimpla kerdes volt h probalta e mar valaki ... -.-
2012. aug. 18. 13:12
 5/33 anonim ***** válasza:
1%
Szimpla kérdésre kaptál egy szimpla választ. Elkezdtél érvelni, erre én is elkezdtem érvelni. Tudok még valamiben segíteni?
2012. aug. 18. 13:26
 6/33 A kérdező kommentje:

nem

köszi a választ :)

2012. aug. 18. 13:39
 7/33 anonim ***** válasza:
91%
Próbáltam. Egyszer-egyszer jó lehet egy alaposabb hajtisztításra, de nekem nagyon kiszárította a hajam és gubancos lett, amikor egymás után többször próbálkoztam vele, az ecetes hajöblítés ellenére is. Bár van, akinek beválik.
2012. aug. 18. 14:32
 8/33 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. aug. 18. 14:38
 9/33 anonim ***** válasza:
87%

Még nem, de holnap kipróbálom:)

Állig érő, göndör hajam van, épp növesztem le a hajfestéket. Kezdek én is áttérni a természetes, ún. "tiszta" hajápolásra. Mivel a göndör haj nagyon ki tud száradni, azt szoktam csinálni, hogy hajmosás előtti este bekenem olajokkal. A fejbőrömre ricinusolajat masszírozok, a haj hosszára pedig kókuszolaj - olívaolaj mixet teszek. Zuhanysapka, rá egy jó meleg, téli sapka (az olajos pakolás akkor hatásos, ha melegen van tartva)

Másnap reggel pedig lemosom, de itt jön a bibi. 2 mosással ki lehet hozni, és egyáltalán nem marad utána zsíros a hajam, de ehhez egyelőre Schauma sampont használtam. Nem tudom, hogy milyen természetes alapanyagok vannak még, amivel alaposan lehet tisztítani.

Van itthon shikakai és amla porom, de ezeket a hajpakolásba szoktam tenni, talán azokkal lehetne valamit hackelni:) Ha kész a mosás, akkor leöblítem úgy, hogy fél liter vízbe teszek egy kanál almaecetet, 2 csepp jojoba, argán, és makadámia dió olajat.

Csodás lesz tőle a haj! Ezt a sampon dolgot kellene még kitalálni, és akkor jó vagyok:D

Amivel még sokáig szemeztem, az a teljesen természetes henna porral való hajfestés, de sajnos a legtöbb göndör hajúnak kivitte a göndörséget a hajából, azt pedig nem szeretném.

Majd megírom, hogy milyen lett a szódabikarbóna után a hajam:)

2012. szept. 8. 18:09
 10/33 anonim válasza:
93%

Tervezem, hogy kipróbálom.

A kolléganőm szódabikarbónával mos hajat és almaecettel öblíti. A szódabikarbóna kicsit kiszárítja a haját, de szépen tisztít. Az almaecetes öblítés pedig lágyítja. (Utálják az ecetszagot, de az csak az öblítésnél érződik.) Nagyon elégedett vele, szerintem érdemes kipróbálni.

2012. szept. 18. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!