Ricinusolajos hajpakolás. Vélemények, tapasztalatok?
Nos még mielőtt jönnétek, hogy ezeregy másik ilyen kérdés van leszögezném, hogy pontosan tudom. Elolvastam a létező összes cikket a ricinusolajos hajpakolásról illetve a kérdések között is olvasgattam. Mégis van néhány dolog amit nem feltétlen említenek.
Most fogom először kipróbálni a pakolást. Lapocka alatt ér a hajam, zsírosodásra hajlamos és ami talán még fontos, hogy szőke.
1. Két féle lehetőséget olvastam a pakolás elkészítésére. Van aki tojássárgájával, van aki napraforgó vagy olívaolajjal csinálja. Melyiket ajánljátok?
2. Tudván a hajam hosszát milyen arányban kell alkalmaznom a hozzávalókat?
3. Olvastam pár helyen, hogy főleg szőke hajon vörösödést okozhat. Ez mennyire igaz? Valakinek tapasztalat?
4. Száraz vagy nedves hajra kell alkalmazni? (Volt aki azt írta, hogy nedvesre)
5 . Sokan írták, hogy babasamponnal mossák utána a hajukat illetve balzsamot is használnak. Másféle sampon is alkalmas és a balzsam használata mindenképpen szükséges?
Az értelmes és segítőkész válaszolóknak előre is köszönöm.
nekem vállig érő elég sűrű hajam van én úgy használom, hogy 2-3 evőkanál ricinus, ha van olívaolaj akkor egy evőkanállal hozzáteszek ha nincs akkor csak magában, meglangyosítom kicsit úgy könnyebb felkenni, aztán egész éjszakára rajt hagyom. hetente kétszer.
nekem volt középszőke hajam akkor a hajtövemre tényleg rakott egy vöröses fényt, sőt a mostani sötétbarnán is látszik, bár több helyen olvastam hogy másoknak nem lett ilyen.
ja és száraz hajra teszem fel, és egy natúr 300 forintos balea samponnal mosom, egyszeri mosásra is tökéletesen kijön :)
Szia. Nekem is szőke a hajam, eddig kb 4x használtam de vörösödést nem tapasztaltam :D
Heti egyszer csinálom, veszek egy adag (30g) ricinusolajat, és annak a felét el is használom egy alkalommal (úgy kb. nekem is akkora a hajam mint neked). Száraz hajra teszem, eddig melegítés nélkül, tegnap meg melegítettem így olyan rendes olaj állaga lett. Én nem keverek hozzá semmit csak felrakom a hajamra, betekerem alufóliával és felveszek egy sapit. Rajta hagyom 2-3 órát majd kétszer kimosom csalánsamponnal (elvileg ettől is nő), majd balzsamozom mert a csalánsampont egy kicsit szárítja a hajat.
Remélem tudtam segíteni :) Sok szerencsét :)
A citrom is jó, meg az olíva olaj is világosít, úgyhogy ha azt tudsz hozzákeverni, vagy mind a 2-t, akkor azzal nem kellene hogy vörösödjön(nekem barna hajam van és pár hónap után láttam hogy a már természetes színű lenövésnél világosabb színű, szőkés barna tincsek alakultak ki.. én olívát használok hozzá)
Nem egy bonyolult folyamat, melegen kell tartani, az a lényeg.
Ha átszárítod mosás előtt is meleggel akkor könnyebben is jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!