Lány vagyok, hormon tartalmú gyógyszer miatt kinőtt az arcszőrzetem és már zavaró, mit tudok tenni ellene? (bővebben lent)
Sajnos május óta szteroidot kell szednem, az adagot az orvosom havi szinten csökkenti, nem biztos hogy elhagyhatom a gyógyszert de van rá esély. Ha nem is tudom abbahagyni, akkor is minimálisat szednék belőle.
Pár hete azt tapasztaltam, hogy megnőtt az arcszőrzetem. Több helyen olvastam és hallottam, hogy ha eltávolítom akkor visszanő és erősebb is lesz. A kérdésem a következő lenne: van rá esély, hogy ha minimális mennyiségű gyógyszert szedek vagy egyáltalán nem szedek gyógyszert, hogy nem nő vissza az arcszőrzetem, vagy már örökre együtt kell élnem ezzel?
Héten megyek el az orvosomhoz és akkor fogom megemlíteni ezt a kellemetlen helyzetet.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Lehet, hogy ettől a problémától nem fogsz tudni megszabadulni, de lehet enyhíteni rajta. Nem tudom, fogamzásgátlót szedsz/szedhetsz mellette? Az enyhíten szokta általában a szőrösödést.
Ha kiszeded, tényleg erősebb lesz, de próbáld meg kihidrogénezni, illatszeres vagy fodrászkellékes boltban lehet kapni hidrogén-peroxidot meg szőkítőport, ezt keverd össze jó sűrűre kend rá, és hagyd fenn 15-20 percig, el is gyengíti meg kifakítja a szőszálakat + nem is drága.
Főiskolán ismerkedtem meg egy kedves lánnyal, akinek a háta mögött mindenki sugdolózott, hogy milyen szőrös az arca. Hosszú idő után, már voltunk olyan jóban, hogy megkérdezzem, ez őt nem zavarja-e (mert folyton összesúgtak mögötte és már engem bántott).
Persze zavarta. Akkor találtam egy Bp-i helyet (sajnos már nem tudom hogy hol) ahol véglegesen le tudták szőrteleníteni (orvosok, nem pedig szépségszalon). Azt tudom, hogy nem mehetett napra vele. Többször kellet felmennie, de megérte. Azóta semmi nincs az arcán. Végleges lett. Most már van párja és boldog. :)
Remélem te is szerencsével jársz!
Köszi a válaszokat.
Nos azért kérdeztem, hogy ha leállok a gyógyszerrel, akkor abbamarad-e, mert akkor addig szőrtelenítem az arcom, és mikor abbahagyom a gyógyszert, akkor már nem nő vissza.
Nos nem tudom, hogy szedhetek-e fogamzásgátlót, de megkérdem mindenképp orvosom, mert én is gondoltam rá, hogy talán ez segíteni fog valamit.
2. válaszoló!
Hidrogénezni meg nem merem egyedül, hátha rosszabb lesz tőle. Kozmetikusok nem vállalnak ilyesmit, nem tudod?
Köszönöm a válaszokat, voltam is két kozmetikusnál, akik azt javasolták, hogy olyan pici a szőr(szinte pihe), hogy nem érdemes eltávolítani. Plusz egyáltalán nem is látni. :)
Másik jó hír, hogy a gyógyszerem mellékhatásai el fognak tűnni, amint abbahagyom a szedést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!