Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm nem szedhet hormontartalmú készítményeket . Esetleg valami alternatívum?
"családjában előfordult már trombózisos beteg" - ez nem indok. Egy vizsgálattal kell eldönteni, hogy szedhet-e vagy sem, és nem a családja számít, hanem ő maga.
(Nekem pl. a szüleim vérhígítót szednek mindketten, én pedig enyhén vérzékeny vagyok.)
Több módszer létezik, biztonságosabb, ha egyszerre többet is alkalmaztok.
- spirál (legbiztonságosabb a hormonális fogamzásgátlók után, 95-99%, viszont csak már szült nőknek adható)
- óvszer (90-98%-ban véd)
- aktusmegszakítás (nem hatékony, 76-96%, mivel az előváladék is tartalmazhat spermiumokat)
- naptármódszer (közepes hatékonyság, 75-95%, mivel a ciklus lefolyása még egyénenként is igen változó, ezenkívül a spermiumok megtermékenyítőképessége pár napig megmaradhat a női szervezetben, ezeket a napokat pedig lehetetlen teljes biztossággal belekalkulálni mindennapi hőméréses módszerrel)
- spermicidek (nem hatékony, 80-88%, csak olyan házastársaknak javasolt, akiknél nem jelent akkora problémát, ha mégis gyermekük lesz)
Spirált nem szült nőknek is lehet feltenni, de az orvosok nem szívesen teszik.
Van még a hőmérőzés is, mint kiegészítő módszer.
A méhszáj tapintásos vizsgálata, és a nyálkavizsgálat is kiegészítő lehet.
Illetve mikroszkópos nyálkavizsgálat is létező dolog.
De javaslom neked, hogy inkább húzz gumit, a többihez képest ez a legjobb módszer!
Volt kivizsgáláson annó annyi,hogy nehezen alvad a vére és emiatt össze csomósodat ami elzárhat egy fontosabb eret/artériát is akár.
ma 08:23; én ezt teljes mértékben elfogadtam erről nem is akarok vitát nyitni nem azon múlik mennyire szeretem,hogy most hogyan töltjük a közös pillanatot hanem,hogy csak az egymáséi vagyunk
ma 07:27; köszi az ötleteket és a %os lebontást a ki be módszerről annyit,hogy egy kedves barátom és a párja is ezt játszotta egy ideig,most van egy 3 éves kisfiúk.
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszát és az észrevételét is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!