Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ti hisztek a házi praktikákban...

Ti hisztek a házi praktikákban? én már nem (remélem nem kell leborotválni a hajam . )

Figyelt kérdés

kipróbáltam egy hajbalzsamot ami sörből és banánból áll ezt a kettőt össze kell turmixolni és rákenni a hajra, 20 percig rajta hagyni . húsz perc mulva nagy büszkén megyek a fürdő szobába ,mosom le a hajam lelkesen ,majd megszeppenve tapasztalom , hogy a icipici banán darabkák nem jönnek le a hajamról ... 1 óráig téptem mostam fésültem a hajam mire nagyjából kijött belőle ...

Most úgy nézek ki mint aki tetves ... valaki valami jó megoldást??

2012. aug. 9. 23:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Drágám, nem tudom, hogy hol olvastad ezt a receptet, de most rákerestem, és csak 3-4 percet ír. Lehet, hogy emiatt? Vagy túl darabos lett a pakolásod? Eléggé összeturmixoltad?:S Szerintem egy kis hajbalzsam kellene neki. Attól könnyen fésülhető lesz, szebben kijönnek a darabok. Mivel a haj felszíne olajos lesz és nem boglyas (mint nekem szokott két hajmosás után xd). Szerintem mosd ki megint samponnal egyszer, és menj át rajta egy hajbalzsammal. Biztos jobb lesz (: És légy türelmes a hajadhoz, és nyugodj meg, mert túl feszült vagy, biztos nem kell leborotválni a hajad. (:
2012. aug. 9. 23:44
 2/9 A kérdező kommentje:

[link]

utolsó mondat ...

2012. aug. 9. 23:50
 3/9 nevem-senki ***** válasza:
69%
Holnap kipróbálom!
2012. aug. 9. 23:54
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Olajjal nem jön le?

A banán nem való hajra egyáltalán. Az ilyen "rajtahagyhatod fél óráig" szövegek meg értelmetlenek, mert a szerek hatóanyagát kb az első 5 percben magába szívja a haj és "megtelítődik", tovább semmi értelme rajtahagyni. Ez vonatkozik mindenféle pakolásra is. Főleg ilyen melegben mikor fél óra alatt rá is szárad a cucc, az inkább káros.

2012. aug. 10. 00:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Drága sorstársam! Én is jártam így, ráadásul buli előtt egy órával... képzelheted. Megmostam vagy 5x samponnal, mindegyik mosás után jó keményen bebalzsamoztam, leöblítettem, stb... végül kefével sikerült kiszednem a banánt a hajamból szerencsére. Azóta csak mézes-olajos hajpakolást használok. :)
2012. aug. 10. 00:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Na még jó hogy nem házi praktikázok itthon...:D
2012. aug. 10. 04:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
en is kiprobaltam egyszer... 20 percen keresztul mostam, csak hajbalzsammal, szerencsere kijott.
2012. aug. 10. 09:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszek a házi praktikákban szépségápolás terén is, de mindig megválogatom, hogy mit próbálok ki. Ezt a balzsamot pl. nem merném kipróbálni, pont azért, mert félnék, hogy a banán beleragad a hajamba és nem tudom kiszedni. Bár nekem van pár bevált házi praktikám és azokat szoktam bevetni, újakkal ritkán kísérletezek.

Hajápolásban a ricinusolajos pakolást preferálom, általában ricinust és mézet keverek össze kb. fele-fele arányban, picit megmelegítem és felkenem a hajhosszra. Rajtahagyom kb. 2 órán át, majd alaposan kimosom a hajamból. Ez nagyon jól ápolja a hajamat, amire szükség is van, hiszen extraszáraz hajjal áldott meg a sors. Amit még be szoktam vetni, az a kamillateás öbltés, mert ez elvileg szőkíti a hajat. Nem veszem észre még, hogy szőkülne a haja, de legalább lesz egy kellemes, lágy illata a hajamnak. :D

Egyébként ez a sörös banános turmix ápolja, táplálja a haja? Ha igen, akkor szerintem inkább próbáld ki a ricinusolajos pakolásokat. Nagyon sokmindennel lehet keverni, pl. mézzel, olívaolajjal, kókuszolajjal, tojássárgájával. Ezek mind-mind kiválóan ápolják a hajat és könnyedén kimosható a hajból. Annyi a lényeg, hogy hajmosás előtt kell felkenni, samponnal simán kijön a hajból. :)

2012. aug. 10. 11:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kókuszolajon és az olívaolajon kívül semmi nem vált be a házi praktikákból, ezért többet nem is kísérletezek. Próbáltam párat, de csak rossz eredménnyel.

Tojássampon: kiszárította a hajam (pedig olívaolajat is tettem bele!), és tele volt kis tojásdarabokkal öblítés után, hiába hideg vízzel mostam ki. 1 méter hajból kiszedegetni a tojásdarabokat egyenként pedig nem túl mókás.

Ecetes öblítés: kiszárította szintén a hajvégeimet, ráadásul később ha kicsit megizzadtam terjengett körülöttem az ecetszag.

Sörös öblítés: szép fényes lett a hajam tőle, de nagyon szállt, nem győztem leolajozni utána.

Ricinusos pakolás: hamarabb zsírosodott a hajam, nehéz volt kimosni, a sok sampontól kiszáradt a vége, csomókban hullott tőle a hajam még hetekig miután abbahagytam, és a poén, hogy semmit sem növesztett. Utána fél év kellett, mire a kihullott szálak helyén növő új haj lenőtt annyira, hogy ne úgy nézzek ki, mint akinek egy méhraj van a feje körül.

Majonéz: marha büdös lett a hajam tőle.

Citromlé: akármibe raktam kiszáradt a hajam.

Diós öblítés: szintén kiszárította.

Méz: ez sem használt semmit.

Úgyhogy én befejeztem. Elhiszem, hogy régen ezeket tartották a bevált praktikáknak, mert nem volt más. De most már sok olyan terméket lehet kapni, ami nagyon jó és nincs tele káros anyagokkal.

2012. aug. 10. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!