Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek, hogy szőke maradha...

Mit tegyek, hogy szőke maradhassak?

Figyelt kérdés
Természetes hajszínem sötétbarna, szinte fekete, de nem előnyös az arckarakteremhez. Kb másfél élve festetem szőkére, de az eddig derékig érő hajam erősen hullani és töredezni kezdett a szőkítő hatására, így le kellett vágni a hátam közepéig. Úgy tűnik, a hajam egészsége érdekében választanom kell a természetes hossza és a szőke szín között, ami elég szívfájdító most, hogy már mindenki azt mondta, hogy az új szín sokkal jobban áll. (Melírral nem szeretnék próbálkozni!)Szerintetek van megoldás arra, hogy megmaradhasson az új színem állandó szőkítgetés nélkül? (házi praktikákra vagyok kíváncsi)

#szőke #házi praktika #szőke haj #szőkítő nélkül
2012. aug. 6. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
vitamin a hullásra és olajos pakolás a töredezésre. Olívaolaj és fólia.
2012. aug. 6. 12:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a sok szőkítés miatt történt ez!

Vigyázz vele, mert én is így jártam, bár én olyan vagyok mint Hófehérke: világos bőr, kék szem és sötétbarna haj, és jól is áll, de én is egy időben szőke haj mániás voltam. Bár én csak közepesen világos szőke voltam, és bolti hajfestékkel 9%-os peroxiddal (ami nem vészes) szőkítettem, és hónapról-hónapra egyre világosabb lett és két évig festettem havonta. Jól is állt, szép is volt a hosszú hajam, de volt hogy nagyon hullott, volt hogy abbamaradt, de amióta az eredeti hajam van újra, azaz egy éve (és csak 4 havonta színezem sötétbarnával), azóta kis hajak nőnek ki a fejem búbján! Ja, és amióta szőkíttettem, a hajam 1/3-a eltűnt!!! nem volt látványos, mert volt bele vágva lépcső, de most, hogy egyenletesen hosszú, látom hogy a copfom vékonyabb!

Ha mégis szőke akarsz maradni, vegyél világos bolti festéket, igaz azzal nem lesz annyira szőke, de talán természetesebb.

Maximum havonta fesd, mert minél gyakrabban fested, annál károsabb a fejbőrödnek, a hajhagymáidnak!

lehet venni 10-11-12.1 -es szőkéket az 2-3 hónap után már szőke lesz, utána elég csak tőfesteni. Bár a töve lehet mindig picit sötétebb lesz.

Amit még ajánlok: egy hamvasszőke bolti festék (ami neked olyan középszőke lesz): +rá szőke melír!

Ez természetes napszítta hatást ad, nekem volt ilyen is, szép volt.

Ami engem idegesített a szőke hajban, hogy utáltam, hogy 2 hétre rá már ott volt a fekete lenövés :(

2012. aug. 6. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
megint én: ja igen, én is használtam a hajamra olívaolajos pakolást, nagyon szupi!
2012. aug. 6. 12:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm a gyors választ. A második hozzászólónak mondom: sajnálom, hogy veled is ez történt:( Egyébként nekem 3-4 hetente kell szőkíteni, mert iszonyat gyorsan nő a hajam. a fodrászommal 9es oxit használunk, és mindig csak a lenövést szőkíti, s csak a hajtövet festjük egy nagyon szép természetes közép szőkével, majd tudod, annyi h összefésüli a hajamat és ennyi, ehhez képes sajnos mégis rohamosan romlik:( Azt szeretném, hogy egy ideig ne kelljen festeni, mégis szőke maradhasson, a lenövést pedig vmi házi praktikával kivilágosítani, de nem tudom, létezik-e olyan eljárás, amivel ez lehetséges, hisz ha közismert lenne, akkor senki nem járna fodrászhoz, de tudjátok, a remény hal meg utoljára:$ Rakok be linket a természetes ill. festett hajszínemről.
2012. aug. 6. 13:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Eredeti hajszínem:

[link]

Festett színem:

[link]

[link]

2012. aug. 6. 13:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Tényleg sokkal jobban áll a szőke,szerintem hagyd meg!

Én még halottam a ricinus olajos hajpakolásról is,nagyon sok embernek bevált.Egyszer én is kipróbáltam és utána nem volt száraz,töredezett a hajam,hanem selymes.

Mondjuk elég sokat raktam rá,utána rá a zuhanysapka fél órára,aztán kétszer samponozva jó alaposan kimostam,hogy ne maradjon ragacsos az olajtól.

Szerintem próbáld ki,ennyit megér!:))

2012. aug. 6. 13:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Sokkal jobban áll a szőke,én is így vagyok,eredeti hajszínem sötétbarna,és szőke lettem 5 éve és már az is maradok. Én is csak tőfestést alkalmazok,nem értem neked miért törik akkor? Bár hajtípus függő.

Amit még próbálj ki az a kallos Kristályhaj olaja nagyon szépen rendberakja a hajam formázás után:)

2012. aug. 6. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem meg az eredeti jobban áll. főleg ha szép hosszú is.
2012. aug. 6. 13:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is jobban áll a szőke. Azonban a ricinusolajjal vigyázz, nekem pl. sárgítja a hajam (én is festett szőke vagyok). De hamvasító samponnal/folyadékkal simán eltüntethető. :)

Használhatsz esetleg Kallos Serical Latte hajpakolást, nekem nagyon bevált, selymes és fényes lett a hajam.

2012. aug. 6. 16:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az eredeti hajszíned sokkal szebb, jobban is illik az arcodhoz, bár ez csak az én véleményem... Egyébként vannak olyan szőke festékek, amik szépen befogják a hajat szívatás nélkül is, de ezek a te esetedben nyilván nem válnának be, mivel nagyon sötét az eredeti hajszíned. :/
2012. aug. 6. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!