Komoly hajproblémám van. Mit tegyek vele?
A hajam mindig töredezett volt, 23 éves vagyok, 15 éves korom óta egyenesítem. Van, hogy kétnaponta, van, hogy hetekig egyáltalán nem.
Az utóbbi néhány hónapban azt vettem észre, olyan, mintha éjszakánként egy-egy tincset fiúsan rövidre vágnék.
A hátam közepéig érő göndör hajam van, de ez így nagyon csúnya, először oldalt, most meg már mindenhol vannak max. fülig érő rövid tincsek.
Lehetséges a hajhabtól is? Mit tegyek ellene? Mit használjak?
A hajszárítás aligha egészséges, akárhogy is nézem :) Göndör hajat hajszárítózni?! Kizárt dolog! Nem oroszlánt akarunk gyártani, teljesen máshogy viselkedik, mint egy szimpla egyenes séró.
Én magam is göndör hajú vagyok, sajnos az ismerettségi körömben egyedül, szóval mindent magamnak kellett kikisérleteznem.
Amíg nem fogadtam el, hogy göndör fürtjeim vannak, én is vadul nekiestem a hajvasalóval :) Amit te most tapasztalsz, az gyakorlatilag töredezés, csak eléggé súlyos. Nekem is alapból száraz a hajam, sőt még festettem is, de van olyan rendes a kis frizkóm, hogy nagyon meghálálja a helyes ápolást! Átálltam csak a Gliss Kur termékekre és ugyanolyan csillogó és puha a hajam, mint előtte volt. Ha nem még jobban! Mindenképpen próbáld ki a sampont, balzsamot, hajpakolást, ha úgy érzed, akkor időnként a hajspray-t is!
Ha lehet, hagyd el az egyenesítést. Ez az egy, amit iszonyatosan nehezen tudtak rám beszélni, de kipróbáltam ezeket a dolgokat és annyira megrendezte a tincseimet, hogy rengetegen csodálják és én is megszerettem. Tudom, hogy az első reakciód a tiltakozás lesz :) De kísérletezz a szerekkel, annyi minden van már a piacon. Lehet neked nem is ez jön be, hanem valami vitamindús gyógynövényes sampon és a hozzátartozó balzsam.
Valakinek meg a ricinusolaj hozta helyre a lehetetlenül száraz haját. A töredezésekre inkább az olivaolajat mondanám, de én személy szerint ricinust használok, nekem ez is bejön.
Azt mondom, kezdj el tapasztalatot gyűjteni, másképp nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!