14 éves vagyok és nagyon zavarnak a pattik. Tanács?
Figyelt kérdés
Főleg a homlokomon és az orromon vannak, már 1 csomó szert kipróbáltam, de tartósan egyik sem segített. Mit tudnátok ajánlani? (Akár szert, akár vmi hasznos házi praktikát.) Előre is köszi!2012. aug. 1. 19:49
1/3 anonim válasza:
Amivel mindenképp legyél tisztában, hogy a pattanások fő oka a hormonális változás. A szervezetedben sokminden másképp zajlik, mint korábban, ez értelemszerűen valamilyen szinten irritál bizonyos szerveket, azok védekezésül ellenanyagot termelnek (mint pl. nátha esetén taknyot, ami szintén nem jó, de szükséges), és ez a genny nem tud mindig távozni a pórusaidon, kerül a bőr alá, és okoz kellemetlen viszkető érzést, valamint nem túl szép látványt. Magára a folyamatra azonban szükséged van. Többek között ennek köszönheted, hogy míg 5 évvel ezelőtt nem voltál biológiailag alkalmas szexuális kapcsolatra, 5 év múlva már az leszel (valójában gyorsabban zajlik, csak nem tudom, pont hol tartasz, van ennek egy kis szórása). Ezt a folyamatot épp ezért megakadályoznod nem érdemes. Amit tehetsz az, hogy amennyire csak lehet, tisztán tartod az arcod, hogy ne kerüljön bele kívülről szennyeződés. Ennek érdekében mosd meg sokszor alaposan hideg vízzel, illetve használj zsíros bőrre való arctisztítót. Annak használata előtt meleg vízzel moss arcot, majd dörzsöld el rajta az arctisztító krémet, végül mossd le. Ezzzel leszeded azokat a szennyeződéseket is, amelyeket a sima mosással nem tudsz. Legjobb, ha teljes bőrápolást csinálsz naponta legalább egyszer: arctisztító, arctonik, arctej (ez időrendbeli, és egyben fontossági sorrend is). Konkrét márkát is szívesen ajánlok, ha írsz privit, de ez attól is függ, hogy fiú vagy vagy lány.
2/3 anonim válasza:
Szia!
Én szerencsés alkat vagyok, mert ugyanannyi idős vagyok, mint te, de nekem alig van havonta 1 pattanásom. De ez nem volt mindig így, 12 évesen nekem a homlokomon volt 3-4, amik mindig kijöttek. Én következőket csináltam:
Az odalógó frufruval kezdtem valamit, mivel bepállott tőle. Így már jobb lett, és éjszakára raktam rá korrektort, ami leszárította.
Ha használsz sminket, akkor alaposan mosd le, és az arcbőröd típusára valót válassz! Igaza van az előző válaszolónak, a hormonok miatt vannak pattanások,.
Alaposan mosd meg váltóvízzel-melegből hideg- mindig, valamint pakolást is felrakhatsz, sok ismerősömnek bevált.
Sok sikert, és remélem, hamarosan elmúlnak a pattik! :)
3/3 anonim válasza:
én ki szoktam menni minden nap a napra fél-1 órára előtte mindig meg mosom az arcom meg utána is. duplán jó, mert barnulok és szárítja a pattanásaimat meg szoktam avonos 3 az 1 ben arctisztítót használni reggel is meg este is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!