Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajra hennát hol lehet venni,...

Hajra hennát hol lehet venni, és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
2012. júl. 27. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Bioboltban, vagy esetleg indiai boltban leginkább. A sima vörös hennapor (amit szerintem a legérdemesebb venni) valahol 1000-1500 forint között van, a színezettek ettől fölfelé. Néhol lehet kapni cseh hennát (mármint amit ott csomagoltak), azt hiszem az kevesebbe kerül.
2012. júl. 28. 14:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! De azt olvastam, hogy a szinezett nem jó, mert abba vannak vegyi anyagok is.... sötét barna/feketés barna hajam van. Arra is jó a vörös henna por?
2012. júl. 28. 23:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a Venita Henna Colort használom, ez nem ilyen kevergetős hennapor, hanem egy tartós, hennatartalmú színező zselé.

Sokáig használtam rendes festéket, amitől nagyon roncsolódott a hajam, de amióta ezt használom, azóta egészséges a hajam :) Teszveszről szoktam rendelni, 700 forint egy dobozzal.

2012. júl. 30. 10:20
 4/8 A kérdező kommentje:

hát én arra gondoltam, hogy ne csak hennatartalmú legyen, hanem az egész henna, mert sok jót olvastam róla, mint például hogy nem kopik ki a színe. A színezettekről meg azt olvastam, hogy károsítják ugyanúgy a hajat. De ha neked ez a tapasztalatod, hogy egészséges marad a haj, akkor köszönöm hogy megírtad:) még nem tudom melyik variációt próbálom ki, tény hogy amit te használsz, egyszerűbb :D De az ugyanúgy kopik mint a festék? vagy az is tartja a színét, csak a lenövéseket kell festeni?

sötét barna/feketés barna hajam van. Arra is jó a vörös henna por?

2012. júl. 30. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom a színezett nem olyan jó (első voltam), de elsősorban a fekete henna, kerülendő, mert az nagyon káros. A többiről nem tudok sokat.

A tiszta henna biztonságos, ami ugyanolyan mint amit testfestésre is használnak. Sötét hajra is jó, lehet hogy nem lesz feltűnő a színváltozás, csak ad egy vöröses árnyalatot, viszont erősíti a hajat.

2012. júl. 30. 17:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) Hát végülis egy próbát megér. A vörös árnyalatot meg amúgy is szeretem :)

Egyébként te is használod? Ha igen, hogy készíted el? Mert neten olvastam, írtak egy pár dolgot, hogy mit kell beletenni...

2012. júl. 30. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem szoktam túl sok mindent beletenni... A hennát összekeverem forró vízzel és némi citromlével vagy ecettel (találomra, nem nagyon tudok mennyiséget mondani, mert csak a hajtövemet festem már utána jó ideje). Ennek a keveréknek kb. joghurt sűrűségűnek érdemes lennie, amit aztán legalább két óráig, de inkább tovább állni hagyok. (Én szoktam bele kakaóport is tenni, úgy vettem észre hogy tompítja kicsit a vöröset, nekem világosbarna hajam van)
2012. júl. 31. 08:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem! Hát én arra gondoltam, hogy kávét teszek bele. Egyik oldalon írták, hogy a sötét hajúak kávét használhatnak ahhoz, hogy árnyalatokkal sötétítsék a hajukat, és a henna hajfestés összetevői közé is odaírták. A citromléről azt olvastam, hogy a szőkéknek világosabb hajszínt eredményez, úgyhogy azt én kihagyom :)

Hát, remélem, hogy egy két árnyalatot én is tudok sötétíteni a lenövésemen (2 - 3 centi), mert az inkább olyan középbarna, lent pedig feketés barna, de már matt, kopott. Jó lenne, ha felfrissítené, élénkítené, az árnyalat megmaradhat :)

2012. júl. 31. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!