Mitöl lesz szép selymesen lágy a haj?
Válassz megfelelő balzsamot, esetleg vegyél valami hajpakolást, ha ráérsz kend be vele a hajad, fél óráig hagyd rajt, aztán mosd ki belőle.
Bár ez életmódtól is függ.(pl.táplálkozás)
Én azt tapasztaltam, hogy hiába használok jó minőségű hajápolókat (kallos, gliss kur, schauma), ha az életmódom nem megfelelő. Régen nagyon keveset ittam egy nap, akkor is inkább teát vagy gyümölcslevet. A bőröm nagyon száraz volt, ahogyan a hajam is. Fokozatosan rászoktattam magam arra, hogy naponta legalább 1,5-2 l vizet megigyak. És ahogyan egyre több vizet ittam nem csak a bőröm lett élettel telibb, szebb, hanem a hajam is. Mintha a hajam is dehidratált lett volna.
Szóval szerintem a legfontosabb az egészséges életmód, ezzel megadod az alapot a hajadnak ahhoz, hogy selymes, lágy, puha legyen a hajad. Ezen a különböző hajápolókkal tudsz még javítani, hogy még életteltelibb, erősebb, selymesebb legyen a hajad.
Hajápolás terén szerintem fontos, hogy balzsamot és pakolást is használj. A balzsam kívülről regenerálja a hajszálakat, míg a pakolás belülről fejti ki a hatását, ezáltal belülről kezdi el regenerálnin, ápolni a haj szerkezetét.
Amióta nem nagyon vasalom a hajam (kb. 2-3 hónapja) és figyelek az életmódomra + használok balzsamot és pakolást is, a hajam sokkal életteltelibb, egészségesebb, mint korábban volt. Ezenkívül én még hajvégápolót használok, mert hajlamos seprűs kinézetre a hajam, ezen a hajvégápoló segít egy kicsit. :)
Tehát a lényeg, hogy nem elég csupán kívülről ápolni a hajat különböző hajápolókkal, belülről is táplálni, ápolni kell. Azt pedig, hogy melyik hajápoló a legjobb, neked kell kitapasztalni, hiszen nem vagyunk egyformák, a hajunk sem egyforma.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!